Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

E-folyóiratok

Könyvtárunkban, valamint az egyetemi számítógépes hálózaton mintegy 30 000 szakfolyóirat érhető el elektronikus formában. Helyben használatukhoz éves kölcsönzőjegyet kell váltani, használatuk térítésmentes, de az egyes cikkek kinyomtatása díjköteles szolgáltatás (Díjszabások).
Az elektronikus folyóiratok használatához a tájékoztató szolgálat munkatársai segítséget nyújtanak.
Használatukra a Könyvtár épület fszt. 1-es szobájában és az olvasótermekben van lehetőség.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a könyvtár és a kiadók között létrejött licence szerződések pontosan szabályozzák a használatra vonatkozó kötelezettségeket. A szerződések alapján tilos a folyóiratok egyes számainak szisztematikus letöltése és archiválása, nem megengedett továbbá a letöltött cikkek könyvtárközi kölcsönzésben való szolgáltatása, valamint a cikkek elektronikus úton történő továbbadása.

A szisztematikus letöltésre vonatkozó tilalom megszegése esetén a szolgáltató az egész egyetem használati jogát felfüggeszti. Kérjük Önöket, hogy a fenti szabályokat maradéktalanul tartsák be mindannyiunk érdekében.

A linkek csak a BME IP tartományából érhetők el.

Elektronikus folyóiratok adatbázisa

A listában a könyvtár által és az országos licenc keretében előfizetett elektronikus folyóiratok címe tekinthető meg. A jegyzék arról is tájékoztat, hogy egy bizonyos folyóirat elektronikus változatát melyik évtől fizette elő a könyvtár.


Szolgáltatók szerinti csoportosítás

ebscoEBSCO
Az amerikai EBSCO Subscription Services többek között nyomtatott és elektronikus folyóiratok előfizetési ügynökségeként működik és elektronikus folyóiratkezelő rendszereket kínál. Az EBSCO Publishing pedig világszerte ismert kiadók folyóiratait licenszeli és teszi elérhetővé az EBSCOhost keresőrendszeren keresztül szolgáltatott adatbázisaiban.


acmACM DIGITAL LIBRARY
Az Association for Computing Machinery adatbázisa az ACM kiadásában megjelenő folyóiratok és konferenciaanyagok bibliográfiai adatait és teljes szövegű elektronikus változatát tartalmazza 1985-től.


acsACS Publications
Az Amerikai Kémiai Társaság kiadói részlege a legtöbbet idézett, lektorált folyóiratok gyűjteményét szolgáltatja a világ tudományos közösségének. Díjnyertes web-alapú szolgáltatás keretében tesz közzé több mint 40 folyóiratot, például a Chemical & Engineering News, C& EN Archives, ACS Legacy Archives, és az ACS Symposium Series sorozatait. Az ACS folyóiratok a legjobban idézett, legmagasabb impakt faktorú kiadványok a kémia hét ágában és kilenc további tudományágban.


sciencedirectElsevier ScienceDirect
Science Direct az Elsevier tudományos kiadó adatbázisa és fulltext a szolgáltatása. Fő profilja a természettudományos, műszaki és orvosi folyóiratok nyomtatott és elektronikus formában való terjesztése.


emeraldEmerald
Az Emerald globális kiadó, ami a kutatást és a gyakorlatot kívánja összekapcsolni a társadalom egésze érdekében. Több mint 2900 folyóiratából és 2000 könyvből és könyvsorozatból álló portfoliót kezel, továbbá on-line termékek széles spektrumát kínálja magas színvonalú szolgáltatás keretében.


ieeeIEEE Xplore
Az IEEE Xplore az ismeretek óriási tárháza, amely hozzáférést nyújt az IEEE és kiadói partnerei által közreadott tudományos és műszaki tartalomhoz. Több mint hárommillió teljesszövegű dokumentum webes elérését teszi lehetővé a világ legtöbbet idézett villamosmérnöki és informatikai kiadványaiból. Az adatbázis több mint 160 folyóiratot, 1200 konferencia-kiadványt, 3800 műszaki szabványt, 1000 könyvet és 300 tanfolyami anyagot tartalmaz. Az IEEE Xplore havonként mintegy 25000 új dokumentumot szolgáltat. Könyvtárunk az IEEE ASPP csomagot fizeti elő.


jstorJSTOR
A JSTOR magas színvonalú, interdiszciplináris tartalmat szolgáltat, hogy segítse a tanulást és az oktatást. A JSTOR több mint 1500 tudományos folyóiratot, elsődleges forrásokat és könyveket szolgáltat a kezdetektől a legújabb kiadványokig.


npgNature
A Nature Publishing Group (NPG) nagy hivatkozási indexű tudományos és orvosi információt ad ki nyomtatott és elektronikus formában. Az NPG folyóiratokat, online adatbázisokat és szolgáltatásokat nyújt az élettudományok, a fizika, a kémia és az alkalmazott tudományok, valamint a klinikai orvostudomány területén.


springerSpringerLink
A SpringerLink a Springer szolgáltatása, amelyen több mint hatmillió dokumentum érhető el. Célja, hogy a tudományos kutatók és az egyetemi hallgatók elsődleges információforrása legyen. A Springer R&D a Springer legújabb szolgáltatása, amit a cégek és az egészségügyi piac szereplői. Mindkét platform a teljes Springer választékot kínálja, és magas színvonalú felhasználói élményt nyújt, mivel a tartalom gyors, egyszerű elérését teszi lehetővé.


2019. január 19. szombat

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár

Hétköznap: 8:00-20:00

Nyitvatartás
2018. december 10.-2019. január 25.

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések