Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

Könyvtárunk három munkatársa a BME kitüntetettjei között

A díszpolgári cím mellett rangos kitüntetéseket, valamint habilitációs okleveleket adtak át a Műegyetem stratégiai döntéshozó testületének ülésén.

 

Liszkay Béla, a BME OMIKK leköszönő főigazgatója a BME rektora, Józsa János előterjesztésére a Műegyetem legrangosabb kitüntetésében részesült, József Nádor Emlékérmet vehetett át.

 

Liszkay Bela BME unnepi szenatusi ules 2018 01

 

Liszkay Béla a napi könyvtári munka mellett szerzett elévülhetetlen érdemeket számos könyvtári munkafolyamat automatizálásában, az informatika és az olvasói igények korszerű kiszolgálásának fejlesztésében. Az egyetemen zajló tanuló-oktató-kutató-fejlesztő munkához és annak nyilvántartásához elengedhetetlenül szükséges szellemi és technikai feltételek megvalósításában fontos szerepet játszott. Tevékenységével kiemelkedő mértékben járult hozzá a könyvtár és az egyetem ismertségéhez és elismertségéhez, valamint ahhoz, hogy a hallgatók hozzájuthassanak a szakmai és versenyképes tudáshoz. Ezzel a kitüntetéssel az egyetem közössége megköszönte Liszkay Béla 40 éves, áldozatos munkáját. (a hivatalos laudáció nyomán)

 

József Nádor Emlékéremmel azokat a személyeket díjazza a Szenátus, akiket kimagasló oktató-nevelő és tudományos munkájuk, az egyetem jó hírének növelése érdekében kifejtett tevékenységük erre érdemessé tette. Ezen túl az igazgatásban, a gazdálkodásban, az üzemeltetésben vagy más egyetemi munkaterületen nyújtott kimagasló teljesítményükkel elősegítették a BME fejlődését. A díjat a Szenátus 4 jelöltnek ítélte oda 2018-ban.

 

„Nagy örömmel tettünk eleget feladatunknak, amikor átnyújtottuk a Szenátus által adományozott emlékérmeket. Érdemeik alapján kivívták egyetemünk elismerését. Bízom abban, hogy továbbra is szívügyüknek tekintik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fejlődését, munkáját” – szavakkal kívánt további szakmai sikereket, erőt és jó egészséget a díjazottaknak Józsa János rektor.

 

A BME rektora az ünnepi ülés keretében a Sztoczek József Emlékérmet adta át könyvtárunk két munkatársának.

 

Márkus Katalin, a BME OMIKK gazdasági ügyintézője a kiemelkedő, nagy szakmai felkészültséggel, pontosan, lelkiismeretesen végzett munkájáért részesült elismerésben.

 

 

Philip János, a BME fotográfusa, az elmúlt 44 év során készített, a Műegyetem történetében felbecsülhetetlen értékű fotóanyag elkészítéséért, és mindig kiemelkedő pontossággal, szakértelemmel, és odaadással végzett munkájáért vehette át az emlékérmet.

 

 

A Sztoczek József Emlékérem azon egyetemi munkatársak méltó elismerésére alapította a Szenátus, akik több éven át az igazgatásban, a gazdálkodásban, az üzemeltetésben, a fejlesztésben vagy más egyetemmel kapcsolatos területen nyújtott teljesítményükkel kiemelkedően szolgálták a BME érdekeit. 2018-ban tízen részesültek a kitüntetésben.

 

Forrás: bme.hu

2019. február 20. szerda

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár

Hétköznap: 8:00-20:00

2019. február 20-án a Közösségi terem 16 órától zárva tart!

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések