Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

Fonyó Istvánné Szinnyei-díjas lett!EZ EGY KORÁBBI HÍRÜNKA 2013. augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Szinnyei József-díjban részesült Fonyó Istvánné, a BME OMIKK nyugalmazott főigazgatója.


Fonyó Istvánné a Műegyetem könyvtárában kifejtett 37 éves műszaki könyvtárosi tevékenységéért, főigazgatóként a BME Központi Könyvtára és az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár integrálásában elért eredményeiért, aktív szakmai közéleti tevékenységéért kapta az elismerést.

A friss Szinnyei-díjas nagyon meglepődött és megörült, amikor megérkezett a meghívó a díjátadó ünnepségre. A Szépművészeti Múzeum barokk termében közel százan részesültek a kulturális területről különböző elismerésekben, amelyeket Doncsev András parlamenti államtitkár adott át az emberi erőforrások miniszterének megbízásából augusztus 19-én. "Mikor a nevemet hallottam, átfutott rajtam a büszkeség és meghatottság érzése, hogy ez az elismerés a könyvtárnak is szól, hiszen az eredményekhez kellett egy jó csapat és én mindig együttműködő közösséggel dolgoztam" - fogalmazott Fonyó Ilike.


fonyo istvanne_portre


Véleménye szerint azért kapta az elismerést, mert 1976 óta dolgozik a BME könyvtárában, 1991-től pedig különböző szintű vezetőként részt vett az egyetem életében is. Főbb eredményei között említi, hogy 1991-ben az egyetemi menza helyén megnyílt a szabadpolcos Szakolvasó, amely nagy áttörést jelentett az addigi zárt rendszerrel szemben, ahol a raktárból kell kikérni a műveket. Egyidejűleg megtörtént - ugyancsak elsőként az országban - az integrált könyvtári számítógépes rendszer (Aleph) bevezetése is. Szintén fontosnak minősíti azt a felelősségteljes tevékenységet, amelyet egy évtizeden keresztül végzett a 2001-ben egyesített két műszaki könyvtár főigazgatójaként. "Mindig a könyvtár, mint a Műegyetem könyvtári-információs szakmai szerve szolgáltatásainak folyamatos fejlesztésére törekedtem a megfelelő könyvtári szervezet kialakításával és annak további tökéletesítésével" - összegzi az elmúlt évtizedeket Fonyó Istvánné.

Nyugdíjazását követően 2013 januárjában vette át a BME OMIKK kiadásában megjelenő Tudományos és Műszaki Tájékoztatás című könyvtári szakfolyóirat főszerkesztői feladatait, amit nagy örömmel végez. "Emellett több szakmai szervezet munkájában is aktívan részt veszek, tehát nem szakadtam el sem az egyetemtől, sem pedig a könyvtáros társadalomtól" - beszél jelenlegi feladatairól a Szinnyei-díjas szakember.


A könyvtár összes munkatársa nevében szeretettel gratulálunk!

2019. február 20. szerda

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár

Hétköznap: 8:00-20:00

2019. február 20-án a Közösségi terem 16 órától zárva tart!

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések