Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

"Óriási segítség, hogy naprakész irodalom áll a rendelkezésünkre"

A BME OMIKK szakkönyvekkel segíti a tökéletes betonkenu megépítését.

„A könyvtáros kollégák felkutatták és beszerezték a megadott terület legfrissebb szakirodalmát, amire nekünk nem lett volna időnk” – hangsúlyozta Balázs L. György, az Építőanyagok és Magasépítés Tanszék vezetője, a Betonkenu Kupa építőmérnöki csapatának vezetője. „A megvásárolt könyvek nagymértékben segítik munkánkat, bennük megtaláljuk felmerülő kérdéseinkre a helyes választ” – nyomatékosította a professzor a BME OMIKK egyetemi oktatást- és kutatást támogató kezdeményezése kapcsán. „Az új témák esetén a későbbiekben is feltétlenül számítok a könyvtár segítségére.”

„Különböző fórumokon igyekszünk felvenni az egyetem oktatóival és könyvtárunk használóival a kapcsolatot. Célunk, hogy igényeiket figyelembe véve gyarapítsuk állományunkat” – hangsúlyozta Lehoczki Katalin a Könyvbeszerzési és Könyvfeldolgozási Osztály könyvtárosa. „A honlapunkon például elektronikus formában elérhető az ún. könyvbeszerzési űrlap, amelyen a beiratkozott olvasóink könyvajánlásait várjuk” – fejtette ki.

„Ha a kért művet bármilyen oknál fogva nem tudjuk megvásárolni, fel tudjuk kínálni a Könyvtárközi kölcsönzés segítségét a mű megszerzéséhez, vagyis másik könyvtártól 'kölcsönözzük ki' az olvasók számára” – tudatosítja.

„A Műegyetem számos tanszékén már nem működik könyvtár ” – világít rá a problémára Katalin. „Az egyik új kezdeményezésünkkel a kialakult hiányt próbáljuk pótolni. Könyvtárunk vállalja a tanszékek és kutatócsoportok számára szükséges szakkönyvek beszerzését - a tanszéki keret terhére - a BME OMIKK-nak biztosított kedvezményes áron. A fizetés történhet a könyvtár és a tanszék közötti keretátadással vagy számla ellenében átutalással” – magyarázza. (További részletekkel kapcsolatban érdeklődjön a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen – szerk.)

A IV. magyar MAPEI Betonkenu Kupát 2015. június 19. Budapesten a Lágymányosi-öbölben rendezik meg. A verseny célja megépíteni a legjobb vízfekvésű, leggyorsabb és leginnovatívabb betonkenut. A megmérettetésen, a korábbi évek hagyományait megtartva idén is rajthoz áll a BME Építőmérnöki Kar és Építészmérnöki Kar csapata is.

További részletek: http://www.betonkenu.hu/

Könyvtár
Liszkay Béla, Balázs L. György és Lehoczki Katalin

kölcsönzés fotó

fotó 2

fotók:
Takács Ildikó
2019. február 20. szerda

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár

Hétköznap: 8:00-20:00

2019. február 20-án a Közösségi terem 16 órától zárva tart!

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések