Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

Könyvajánló hónapról hónapra - 2017. június

Annus Ildiko Kultura migracio kommunikacio Annus Ildikó és mások: Kultúra, migráció, kommunikáció
Kiadó:
Saldo, 2017
Elhelyezés: GTO SZOC 300
Raktári szám: 387.411

Immár három évtizede jelentetjük meg újra meg újra a különböző kultúrák kommunikációjával kapcsolatos tanulmányainkat, legutóbb 10 éve mutattuk be a legfontosabb hasonlóságokat és különbségeket.

A világ közben rohamosan fejlődik (műszaki téren), növekednek a globalizációval együtt járó problémák, a világ elmaradottabb országainak lakói is szeretnének olyan életszínvonalon élni, mint a fejlettebb régiók állampolgárai, miközben mindinkább világossá válik, hogy egyre jobban szűkül a jólétet birtoklók, és egyre nő a szegény vagy szegényebbé válók száma. Háborúk tizedelik változatlanul az egyre inkább túlnépesedő lakosságot földünkön, és tömegek menekülnek a bizonytalanságból a (vélt) biztonságosabb régiókba.
Forrás
Sohar Pal A Gyogyszerkutatas muszeres modszerei szerk. Sohár Pál: A gyógyszerkutatás műszeres módszerei
Kiadó:
Magyar Kémikusok Egyesülete, 2015
Elhelyezés: MSZO VEGY 201
Raktári szám: 387.402

Örömmel vettem kézbe a Sohár Pál által szerkesztett „A gyógyszerkutatás műszeres módszerei” című, 424 oldal terjedelmű könyvet. Hogy miért? Sohár professzor e területen való jártassága eleve minőséget ígér. Ráadásul, ha megnézzük az egyesfejezeteket és azok szerzőit, akkor egyértelművé válik, hogy ez egy kiemelkedő igényességgel szerkesztett és megírt mű. Fontosnak tartom felsorolni az egyes fejezetek címeit: Folyadékkromatográfia, Termikus analízis, Pásztázó tűszondás módszerek, Tömegspektrometria, Egykristályröntgendiffrakció, Atomabszorpciós spektrometria, Ultraibolya-látható (UV–VIS) spektroszkópia, Rezgési spektroszkópia, Közeli infravörös (NIR) spektroszkópia és NMR-spektroszkópia. Az egyes fejezetek fontossága természetesen nem azonos súlyú, de mindnek komoly jelentősége van a gyógyszerkutatásban.
Forrás
Petho Attila Biztonsagmegelozesi Kezikonyv Pető Attila: Bírságmegelőzési kézikönyv
Kiadó:
Pető A., 2017

Elhelyezés: MSZO KÖZL 101
Raktári szám: 387.385


Ezt a könyvet elsősorban azoknak ajánljuk, akik már fizettek büntetést KRESZ-szabályok megsértése miatt, és azoknak, akik ezekből a sorokból tanulva többet már nem fognak.
Mikor szerezted a jogsidat 10 éve, 20 éve? Tudtad, hogy az elmúlt 4 évben 67 ponton változott a KRESZ? Hogy akarsz szabálykövető lenni, ha ezeket a változásokat nem ismered?
Forrás
D. P. Lyle Helyszinelok D. P. Lyle: Helyszínelők
Kiadó:
Panem, 2016

Elhelyezés: MSZO SZAB 600
Raktári szám: 072.219

Ez a könyv azért született, hogy megismertesse az igazságügyi szakértők által alkalmazott technikákat és eljárásokat. Legközelebb, amikor rejtélyes ügyről olvasol, esetleg ilyet látsz, vagy a hírekben bűncselekményt mutatnak, lapozd fel ezt a könyvet, és megértheted a történet mögött rejlő tudományt.
Számtalan, nehéz, bonyolult híres eset megoldásával teszi a szerző izgalmasan érdekessé a könyvet. A kötet egyfajta bevezetés a bűnügyek felderítésébe, a nyomozás és a büntetőeljárás menetébe egyszerű és érthető nyelven.
Forrás

Frivaldszky Janos A Petofi Sandor Elso Egyetemi Nemzetor Ezred megalakulasa Frivaldszky János id.: A Petőfi Sándor Első Egyetemi Nemzetőr Ezred megalakulása
Kiadó:
Logod, 2017

Elhelyezés: GTO TÖRT 256
Raktári szám: 072.225

A szervezetet a műegyetemisták adták, a szakértelmet és a fegyvert a fegyveres erők tisztjei. Marián alezredes le is írja, hogy valami egészen különleges szervezet volt, amelyben a katonai parancsnokok a diák-vezetőkkel együttműködve irányítottak. Neki is állandóan be kellett számolnia a diák forradalmi bizottságnak. S ezt önkéntesen tette, mert az egész akkor így működött. Tanúk már csak kevesen vannak. S ha már nem lesznek tanúk, akkor eltűnik a láthatárról ez a különleges jelenség, ami a forradalmunknak éppen a lényegé adta.
Forrás
Pluzsik Tamas es tarsai CeMBeton utmutato szerk. Pluzsik Tamás és társai: CeMBeton útmutató, 2017
Kiadó:
Magyar Cement, Beton- és Mészipari Szövetség, 2017

Elhelyezés: MSZO ÉPŐ 703
Raktári szám: 718.836

A folyamatosan változó építőipari környezet megkívánja a korszerű technológiák alkalmazását és a fejlődéssel történő lépéstartást, mindez pedig naprakész, átfogó tudást igényel az iparágban jelenlévő szakemberektől. A CeMBeton Útmutató praktikus zsebkönyvként foglalja össze a kor igényeinek megfelelő technológiai tudást, a mindennapokban használatos alapoktól kezdve a speciális ismeretekig. A zsebkönyv tudásanyaga a világon a víz után második leggyakrabban használt anyag, a beton köré szerveződik, amelyet a szakma elméleti és gyakorlati képviselői rendszerezett, strukturált formában adnak át az olvasónak.
Forrás
 Malustyik Orsolya OTEK zsebkonyv Malustyik Orsolya: OTÉK zsebkönyv
Kiadó:
Fórum Média, 2017

Elhelyezés: MSZO ÉPI 500
Raktári szám: 501.962

Nem könnyű átlátni és pláne nem fejben tartani az építésügyi jogszabályokat, előírásokat, a szabályozás részleteit, márpedig az irodai környezeten kívül, az építés helyszínén ez a tudás elengedhetetlen. Nem kell azonban aggódnia, legújabb kiadványunk segítségével az OTÉK műszaki előírásait mindig magánál tarthatja!

A kiadvány előnyei:

- A praktikus formának köszönhetően a kiadványt mindig magánál tarthatja a kivitelezés helyszínén – a kiskönyv akár a zsebében is elfér!
- A könnyebb tájékozódást a részletes tárgymutató segíti!
- A zsebkönyv nemcsak az OTÉK jogszabályi szövegét, hanem annak összes rajzos, táblázatos és szöveges mellékletét is tartalmazza!
- A nyomtatott zsebkönyv mellett elektronikus, szerkeszthető iratmintákat, segédleteket is kap!
Forrás
 Thomas Erl Wajid Khattak Paul BuhlerBig Data Fundamentals Thomas Erl, Wajid Khattak, Paul Buhler: Big data fundamentals
Kiadó:
Service: Tech Press, cop. 2016

Elhelyezés: MSZO INF 121
Raktári szám: 718.652

Big Data Fundamentals provides a pragmatic, no-nonsense introduction to Big Data. Best-selling IT author Thomas Erl and his team clearly explain key Big Data concepts, theory and terminology, as well as fundamental technologies and techniques. All coverage is supported with case study examples and numerous simple diagrams…
Forrás
 Vladimir A. Rakov. Fundamentals of lightning Vladimir A. Rakov. Fundamentals of lightning
Kiadó:
Cambridge University Press, 2016

Elhelyezés: MSZO FIZ 500
Raktári szám: 387.073

It presents the current state of the art in lightning science including areas such as lightning modeling, calculation of lightning electromagnetic fields, electromagnetic methods of lightning location, and lightning damaging effects and protective techniques…
Forrás
 Ashok K Rathoure Vinod K Dhatwalia Toxicity and waste management using bioremediation Ashok K. Rathoure, Vinod K. Dhatwalia: Toxicity and waste management using bioremediation
Kiadó:
Information Science Reference, 2016

Elhelyezés: MSZO KÖRNY 500
Raktári szám: 424.856

Focusing on effective waste treatment methodologies and management strategies that lead to improved human and environmental health, this timely publication is ideal for use by environmenal scientists, biologists, policy makers, graduate students, and scholars in the fields of environmental science, chemistry, and biology…
Forrás
2018. május 26. szombat

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár
Hétköznap: 8:00-20:00

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések