Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

Könyvajánló hónapról hónapra - 2017. október

Barry Burd Java Tantusz Burd, Barry: Java
Kiadó:
Panem, 2017
Elhelyezés: MSZO INF 209
Raktári szám: 387.547

A szerző így kezdi: „A Java jó cucc. Én már évek óta használom. Szeretem, mert nagyon szabályos. Szinte minden egyszerű szabályokat követ benne. Ezek a szabályok időnként félelmetesnek tűnhetnek, de ez a könyv segít megoldani a nehézségeket. Tehát, ha használni szeretnéd a Javát, és szeretnél a szakembereknek szóló, szokásos könyvektől eltérő olvasmányt, akkor már el is kezdheted olvasni a Tantusz könyvek Java 2.. kiadásának kötetét.”
Forrás
Forrás
Bozskay David Epitesi hoszigetelo anyagok

Bozsaky Dávid: Építési hőszigetelő anyagok
Kiadó:
Terc, 2017
Elhelyezés: TKO Építő
Raktári szám:  916.097

Ahogy az energiahatékonyságban rejlik jövőnk kulcsa, úgy válik épületeink hővédelme egyre fontosabbá. A téli hőveszteség illetve a nyári felmelegedés ellen az épületek határoló felületeinek hatékony hőszigetelésével védekezhetünk.
Forrás
Forrás

Dobak Miklos Vezetes es szervezes Dobák Miklós: Vezetés és szervezés
Kiadó:
Akadémiai K., 2017

Elhelyezés: TKO Gazdaság
Raktári szám: 387.548


GONDOLKOZOTT MÁR AZON, HOGY…
- mi a vezető feladata?
- miért készítenek stratégiát a vállalatok?
- miért létezik sokféle szervezeti modell?
- miként lehet motiválni másokat?
- hogyan kontrollálhatja a vezető a kitűzött célok elérését?
- miért lehetnek sikeresek a szervezetek akkor is, ha egészen eltérő módon szervezik meg a munkát, és vezetőik is egészen más személyiséggel bírnak?

Ilyen és ehhez hasonló, egészen mindennapi kérdésekre ad választ könyvünk, amelynek fókuszában a vezető és a szervezet áll.
Forrás
Feher Krisztian Grafikus es jatekalkalmazasok programozasa
Fehér Krisztián: Grafikus és játékalkalmazások programozása
Kiadó:
BBS-Info, 2017

Elhelyezés: MSZO INF 105
Raktári szám: 387.545

Ha Önt érdekli, miként készíthet otthoni körülmények között, akár teljesen ingyenesen játékprogramokat asztali számítógépére, androidos okostelefonjára, vagy webes böngészőhöz, akkor ne keresgéljen tovább: ez a könyv Önnek készült! Elsődleges célunk grafikákat megjelenítő és kifejezetten grafikus játékalkalmazások programozásának a bemutatása PC-s, webes és Androidos környezetben. Mindezt azonban rendhagyó módon, párhuzamosan három programozási nyelv felhasználásával tesszük, így azonnal összehasonlíthatók a programkódok.
Forrás
Forrás

Vorderman Carol Segits a gyerekednek Vorderman, Carol: Segíts a gyerekednek!
Kiadó:
HVG Kv., 2017

Elhelyezés: GTO PSZI 120
Raktári szám: 072.295

Az iskolai sikerekhez és a hatékony tanuláshoz mindenkinek másfajta támogatásra van szüksége: van, akinek a magabiztosságát kell növelni, másoknak a stresszkezeléséhez kell segítség vagy éppen a tanulnivaló rendszerezése, a prioritások felállítása jelenti a megoldást.  A hiánypótló könyv abban segít, hogy mindenki megtalálja a számára ideális tanulási stílust és technikát.

A Tanulási technikák lépésről lépésre színes ábrákkal, lépésről lépésre mutatja be a könnyen elsajátítható módszereket a tanuláshoz, vizsgázáshoz, motiváláshoz, ismétléshez, online tanuláshoz, stresszkezeléshez, de akár egy prezentáció megtartásához is találunk benne praktikus tippeket.

A könyvet a felső tagozatosok már önállóan is használhatják, de ajánljuk egyetemistáknak, szülőknek és nem utolsósorban a tanároknak is.
Forrás
Zeman Zoltan Strategiai penzugyi controlling es menedzsment Zéman Zoltán: Stratégiai pénzügyi controlling és menedzsment
Kiadó:
Akadémiai K., 2017

Elhelyezés: GTO GAZD 300
Raktári szám: 387.546

A könyv bemutatja a stratégiai controlling szerepét, a stratégiai menedzsment tevékenységeiben, különös tekintettel a pénzügyi területekre. Strukturáltan szerepelteti a stratégiai controlling pénzügyi szerepvállalását, azaz megfogalmazza a stratégiai pénzügyi controlling feladatkörét, szerepét a pénzügyi menedzsment funkcionalitásában, így átláthatóvá teszi a stratégiai pénzügyi controlling és a vezetés kapcsolódási területeit. Felhívja a figyelmet a controlling fejlődési irányvonalaira a XXI. században, kiemelve a hatékonyság szerepét a gazdálkodásszervezésben – mind a régi, mind a nominál folyamatokban -, kellő hangsúlyt fektetve a pénzügyi irányítás kulcsmutatóira. Kiemelten hangsúlyozza a beszámolási rendszerek fejlesztését az újszerű controlling területek irányába, mint például az IFRS, a kockázat, bizonyos fenntarthatósági elemek beillesztése a controllingba. Rámutat a kontrolleri feladatok és ellátandó funkciók fejlődési trendjeire, mindazon vezetői szerepek kapcsolódási pontjaira, amelyek interaktív viszonyban vannak a controllingszervezettel.
Forrás
Forrás
 Kara Laszlo Bunmegelozes epiteszeti eszközökkel Kara László: Bűnmegelőzés építészeti eszközökkel
Kiadó:
Lechner Nonprofit Kft., 2017

Elhelyezés: MSZO ÉPI 502
Raktári szám: 818.533

Az építészeti bűnmegelőzés alapgondolata, hogy az épített környezet kreatív tervezésével, egyszerű, gazdaságos és fenntartható eszközök használatával jelentősen csökkenthetőek a bűnalkalmak. A már pdf verzióban is letölthető kiadvány gyakorlatban alkalmazható módszereket, hasznos ajánlásokat mutat be hazai példákon keresztül.
Forrás
Forrás
 Marcus du Sautoy Primszamok zeneje Du Sautoy, Marcus: Prímszámok zenéje
Kiadó:
Park, 2017

Elhelyezés: MSZO SZAB 600
Raktári szám: 072.298

Mi olyan izgalmas a prímszámokban?

Marcus du Sautoy a könyvírás mellett tudománynépszerűsítő műsorokat készít a BBC-vel, de kutatóként is aktívan foglalkozik matematikával. A Hay irodalmi fesztivál keretében Magyarországon járt Marcus du Sautoy, matematikus, valamint a magyar mérnöki matematikusról elnevezett, a tudomány népszerűsítésére létrehozott oxfordi Charles Simonyi Professorship of the Public Understanding of Science jelenlegi professzora, ahol egyébként a genetikáról és a mém szó megalkotásáról ismert Richard Dawkinst váltotta.
Forrás

 Hompok Melinda Belsoepiteszeti angol-magyar magyar-angol szakszotar Hompok Melinda: Belsőépítészeti angol-magyar, magyar-angol szakszótár
Kiadó:
Tinta, 2017

Elhelyezés: MSZO ÉPI 601
Raktári szám: 718.908

A Lakberendezők Országos Szövetségének ajánlásával megjelent Hompok Melinda által életre hívott Belsőépítészeti angol – magyar, magyar – angol szakszótár. Célja, hogy segítséget nyújtson a belsőépítészek és lakberendezők, a szakmát hallgatók és minden érdeklődő számára a külföldi szakirodalom és ezáltal az aktuális trendek, új termékek és technikák megismeréséhez.
Forrás
 Lux Gábor Ujraiparosodas Kozep Europaban Lux Gábor: Újraiparosodás Közép-Európában
Kiadó:
Dialóg Campus, 2017

Elhelyezés: GTO GAZD 200

Raktári szám: 387.571

Milyen szerepet játszik az ipar a modern posztindusztriális gazdaságokban? Miért süllyednek hosszan tartó válságba egyes ipari térségek, és miért válnak mások kimagaslóan sikeressé? Hogyan hatnak az ipar fejlődésére a különböző közpolitikák, és mit jelentenek az elmúlt évtizedben egyre szélesebb körben ismert újraiparosítási törekvések? Mely tényezők biztosítják ma egy-egy ipari térség tartós versenyképességét? Ez a munka összehasonlító szemléletben, a nyugat- és közép-európai regionális fejlődési folyamatok komplex elemzésével keresi a válaszokat a fenti kérdésekre. Tárgyalja az ipari átalakulás és alkalmazkodás fontosabb elméleteit, ismerteti a ma új reneszánszát élő iparpolitika eszközrendszerét, és kiterjedt empirikus kutatásokra támaszkodva, számos rövidebb vagy bővebb esettanulmánnyal illusztrálva mutatja be a közép-európai ipar átalakulási pályáit, hozzásegítve az olvasót egy ma is jelentős gazdasági szektor szerepének, fejlődési folyamatainak sokrétű értékeléséhez.
Forrás
 Kadar Timea Hogyan kerulj a sajtoba ingyenesen akkor is ha nincsenek kapcsolataid Kádár Tímea: Hogyan kerülj a sajtóba ingyenesen akkor is, ha nincsenek kapcsolataid
Kiadó:
Kreatív Kontroll Kft., cop. 2017

Elhelyezés: GTO GAZD 501
Raktári szám: 072.299

A Kreatív Kontroll adja ki a könyvet új üzletáguk keretében (Kreatív Kontroll Könyvtár), és a 168 oldalas könyv a kkv-knak segít, hogy érdemi sajtókapcsolatokat építsenek ki és releváns médiamegjelenésekhez jussanak.

A könyv 2 okból is hiánypótló.
Egyrészt eddig még nem volt ilyen átfogó, esettanulmányokkal és példákkal illusztrált könyv a témában.
Másrészt a kkv-knak jellemzően hiányzik az a tudás, hogy hogyan kerülhetnek be a sajtóba – a marketingesek nagyvállalati tudással végeznek az egyetemen, az ügyvezető a legritkább esetben tanult PR-t, külön PR-es jellemzően nincs. Az igény azonban megvan (egyre marketingorientáltabbak a kkv-k, ismerik a marketingkommunikáció és a PR fontosságát), és a kereslet is adott: jobbnál jobb sztorikkal láthatnák el a nyilvánosságot – ha tudnák, hogy hogyan érjék el a sajtót. 
Forrás
Forrás
 Tarczy Laszlo Terkovek Tárczy László: Térkövek
Kiadó:
Téglakő Kft., 2017

Elhelyezés: MSZO ÉPŐ 705
Raktári szám: 818.524

Az elmúlt negyven évben a térkőfelületek tervezésének szakmai fogásai szerencsés esetben mesterről tanítványra szálltak. A szakmailag igényes tervezőnek nem is lehetett más választása, hiszen hazánkban egyáltalán nem létezett olyan képzés, olyan tankönyv, mely az ehhez kapcsolódó tudást elérhetővé tette volna.

A magyar térkőfelületek így aztán – részben tervezési, részben kivitelezési hibák okán – nem ritkán viszonylag gyorsan tönkrementek.  Ugyanakkor fontos megjegyeznünk, hogy a szakemberek nem hibáztathatóak a jelenségért. Egyszerűen nem volt hol megtanulniuk e mesterséget.

Forrás
  Creighton Jolien D. E Gravitational wave physics and astronomy Creighton, Jolien D. E.: Gravitational-wave physics and astronomy
Kiadó:
Wiley, 2011

Elhelyezés: FIZ 102
Raktári szám: 387.558

This most up-to-date, one-stop reference combines coverage of both theory and observational techniques, with introductory sections to bring all readers up to the same level. Written by outstanding researchers directly involved with the scientific program of the Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory.

By the way, Rainer Weiss, Kip Thorne and Barry Barish played a leading role in the establishment of the Observatory, so that after two decades of effort, they could directly detect gravity waves for two years. They work was invaluable to LIGO's success. And now they won the Nobel Prize in Physics 2017.

More

More

More

More

  Ryan Mark Calculus for dummies Ryan, Mark: Calculus for dummies
Kiadó:
Wiley, 2014

Elhelyezés: MAT 200
Raktári szám: 387.556

The mere thought of having to take a required calculus course is enough to make legions of students break out in a cold sweat. Others who have no intention of ever studying the subject have this notion that calculus is impossibly difficult unless you happen to be a direct descendant of Einstein.
More
  Schmuller Joseph Statistical analysis with R for dummies Schmuller, Joseph: Statistical analysis with R for dummies
Kiadó:
Wiley, 2017

Elhelyezés: INF 200
Raktári szám: 387.552

People are becoming more aware of R every day as major institutions are adopting it as a standard. Part of its appeal is that it's a free tool that's taking the place of costly statistical software packages that sometimes take an inordinate amount of time to learn. ...
More
  Burd Barry A Java for dummies Burd, Barry A.: Java for dummies
Kiadó:
Wiley, 2017

Elhelyezés: INF 209
Raktári szám: 387.555

If you want to learn to speak the world’s most popular programming language like a native, Java For Dummies is your ideal companion. ...
More
  Holzner Steven Differential equations for dummies Holzner, Steven: Differential equations for dummies
Kiadó:
Wiley, 2008

Elhelyezés: MAT 204
Raktári szám: 387.554

The fun and easy way to understand and solve complex equations. Many of the fundamental laws of physics, chemistry, biology, and economics can be formulated as differential equations. This plain-English guide explores the many applications of this mathematical tool and shows how differential equations can help us understand the world around us. ...
More

Vissza az oldal tetejére

2018. december 15. szombat

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár

Hétköznap: 8:00-20:00

Nyitvatartás
2018. december 10.-2019. január 25.

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések