Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

Könyvajánló hónapról hónapra - 2017. november

Ertsey Attila Medgyasszay Peter Fenntarthato epiteszet Ertsey Attila - Medgyasszay Péter: Fenntartható építészet
Kiadó:
Terc, 2017
Elhelyezés: MSZO ÉPI 701
Raktári szám: 818.539

A könyv építkezőknek, tervezőknek, hatóságoknak és az érdeklődőknek szól, akikből lehet akár későbbi építtető, vagy tudatos lakásvásárló és –használó. A legfrissebb ismereteket foglalja össze a praktikusság igényével, ami egyszerre segít a döntésekben és átfogó tájékozódásban, a fenntartható építéssel összefüggő valamennyi kérdésben, a fogalmak tisztázásától az építési folyamat utolsó mozzanatáig.
Forrás
Ertsey Attila Kohazak Mednyánszky Miklós: Kőházak
Kiadó:
Terc, 2017
Elhelyezés: MSZO ÉPI 804
Raktári szám:  916.106

A mai napig meglepően sok kőház van hazánkban. A kötet áttekinti a magyarországi kőépítkezés történetét, ismerteti a kőfajtákat, a kőszerkezeteket és a kőből épült lakóházak jellemzőit. Külön fejezet foglalkozik a házak korszerűsítésével, ezért a könyv hasznos segítség a kőház-tulajdonosoknak, de a felújításukkal foglalkozó szakembereknek is.
Forrás
Somogyi Krisztina Klobusovszki Peter Kozepuletek kozvetlen kozelsegben szerk. Somogyi Krisztina, Klobusovszki Péter: Középületek közvetlen közelségben
Kiadó:
Épülettervezés Oktatásáért Alapítvány, 2017

Elhelyezés: MSZO ÉPI 602
Raktári szám: 818.540


A 2016/2017-es tanévben ünnepelte megalapításának hetvenedik évfordulóját a BME Építészkarának Középülettervező Tanszéke. Az évforduló kapcsán a tanszék számos nyilvános eseményt rendezett, mint például a FUGA-ban lezajlott konferencia és kerekasztal beszélgetés, a Műcsarnokban 2016 őszén bemutatott kiállítás, és egy sor olyan esemény, amelyekkel a tanszék a széles nyilvánosság előtt is megmutatta magát.
Forrás
Forrás
Hoffman Paul Az ember aki csak a matematikat szerette
Hoffman, Paul: Az ember, aki csak a matematikát szerette
Kiadó:
Scolar, 2017

Elhelyezés: Raktár
Raktári szám: 072.309

Ebben a könnyed hangvételű életrajzi bestsellerben az amerikai szerző Erdős Pálnak, a XX. század egyik legnevesebb matematikusának kalandos életútját követi nyomon, ugyanakkor közérthetően ír olyan matematikai problémákról is, mint például Fermat utolsó tétele vagy a Monty Hall-dilemma. A szerző tíz éven keresztül követte figyelemmel Erdős életének eseményeit, munkatársakat és barátokat szólaltatott meg.
Forrás

Vadas Jozsef Akit a vonat szele megfogott Vadas József: Akit a vonat szele megfogott
Kiadó:
Balassi, 2017

Elhelyezés: GTO MŰV 400
Raktári szám: 818.537

Szentpéteri Tibor az egyik legismertebb magyar formatervező. Öt évtizedes alkotói tevékenységének produktumaival szinte naponta találkozhatunk, járműveit, vonatait, metróit és hajóit hazánk mellett szinte a világ minden táján ismerik, használják, szeretik. Szerves része munkájának a tanítás, egyetemi tanárként ipari formatervező-nemzedékek kaptak tőle életre szóló útmutatást. A kötetet másfélszáz munkájának, tervének fotója gazdagítja.
Forrás
Forrás
Vecsenyi Janos Petheo Attila Vállalkozz okosan Vecsenyi János, Petheő Attila: Vállalkozz okosan!
Kiadó:
HVG Kv., 2017

Elhelyezés: GTO GAZD 102
Raktári szám: 718.925

Egy kiváló üzleti ötletből még nem feltétlenül lesz sikeres vállalkozás. Mindegy, hogy egyéni vagy társas vállalkozóként, esetleg startupperként akarod valóra váltani az álmodat – elengedhetetlen, hogy tudatosan, a kellő információk birtokában vágj bele a cégalapításba.
Forrás
Forrás
 Hadfield Sue Pozitiv gondolkodas Hadfield, Sue: Pozitív gondolkodás
Kiadó:
Scolar, 2017

Elhelyezés: MSZO SZAB 200
Raktári szám: 072.315

Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra! – hallhatjuk sokszor ismerőseink intelmét. A sorsunkat mi határozzuk meg, mégis sokan gondolnak úgy az életükre, mint olyan történések sorozatára, amelyre nincsenek kellő befolyással. Pedig aki képes javára fordítani a pozitív gondolkodásban rejlő lehetőségeket, rugalmasabban áll majd az élete történéseihez, ezért boldogabb, egészségesebb és kívülről is sugárzóbb lesz.
Forrás
 Kovacs Zoltan A termelo es szolgaltato rendszerek fejlesztesenek fobb iranyai Kovács Zoltán: A termelő és szolgáltató rendszerek fejlesztésének főbb irányai
Kiadó:
Akadémiai K., 2017

Elhelyezés: GTO GAZD 402
Raktári szám: 387.592

A könyvben termelő és szolgáltató rendszerek jellemzésével és fejlesztésével kapcsolatos szinte minden fontos fogalom gyakorlati szempontú világos értelmezése megtalálható. A fogalmak felölelik az ismert hagyományos elveket és módszereket, így például a SWOT-elemzést, a TQM-szemléletet, a minőségi köröket, de megtalálható benne nagyon sok, ma már alapvetőnek számító módszer is, mint például a Kaizen, a lean, a Just in Time, a Six Sigma, a teknősbéka, sőt sok, napjainkban terjedő új, korszerű elv és módszer is.
Forrás

 Follett Ken A tuzoszlop Follett, Ken: A tűzoszlop
Kiadó:
Gabo, 2017

Elhelyezés: MSZO SZAB 900
Raktári szám: 029.093

A trilógia előző részeihez hasonlóan az izgalmas, pergő cselekményen keresztül megelevenedik a 16. századi Anglia élete, de Ken Follett kitágítja a színteret:  izgalmas történetek játszódnak Spanyolországban, Franciaországban és a Németalföldön is.
Forrás
 Doug Lowe Java all-in-one for dummies Doug Lowe: Java all-in-one for dummies
Kiadó:
Wiley, 2017

Elhelyezés: INF 209
Raktári szám: 387.551

If you've always wanted to program with Java but didn't know where to start, this will be the java-stained reference you'll turn to again and again. Fully updated for the JDK 9, this deep reference on the world's most popular programming language is the perfect starting point for building things with Java—and an invaluable ongoing reference as you continue to deepen your knowledge.
More
 Luigi Fortuna Mattia Frasca Optimal and robust control advanced topics with MATLAB Luigi Fortuna, Mattia Frasca: Optimal and robust control - advanced topics with MATLAB
Kiadó:
CRC Press, 2012

Elhelyezés: VILL 400
Raktári szám: 718.863

Assuming only a basic knowledge of automatic control and signals and systems, Optimal and Robust Control: Advanced Topics with MATLAB® offers a straightforward, self-contained handbook of advanced topics and tools in automatic control.
More

Vissza az oldal tetejére

2018. október 18. csütörtök

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár

Hétköznap: 8:00-20:00

Nyitvatartás október 13., november 10.
8:00 - 20:00
Olvasótermek (MSZO, GTO, TKO):
9:00 - 17:00

Könyv visszavétel és kölcsönzés (kérés: e-kérőlapon) a központi kölcsönzésben.

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések