Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

Könyvajánló hónapról hónapra - 2018. április

 Cziraki Barbara Varazslatos weboldalak Cziráki Barbara: Varázslatos weboldalak
Kiadó:
FreshWEb Solutions, 2017
Elhelyezés: MSZO INF 108
Raktári szám: 818.580

A könyvből megtudhatjuk, hogy ki az a webdesigner és mi a feladata? A webdesigner meglehetősen univerzális és sokrétű szakember. Alapvető feladata, hogy weboldalak látványtervét „álmodja meg” és kivitelezze azokat. Mindezen túl pedig számos egyéb feladatra kapható lehet. Például tervezhet komplett arculatot egy cég vagy márka számára, ami magában foglalja a logót és egyéb online és offline kreatív anyagokat, pl. bannereket, hírleveleket, szórólapokat, névjegykártyákat, stb.

Forrás
Forrás
 D.Toth Otto Enczi Zoltan Digitalis fenykepezes tukorreflexes es MILC geppel D. Tóth Ottó- Enczi Zoltán: Digitális fényképezés tükörreflexes és MILC géppel
Kiadó: Rainbow-Slide, 2018
Elhelyezés: GTO MUV 500
Raktári szám:  818.574

A digitális képalkotás fejlődése rendkívüli módon felgyorsult, a digitális forradalom pedig a tükörreflexes fényképezőgépeket sem kerülte el. Az új lehetőségek új géptípusokat teremtettek, a jövő egyik nagy ígéretét például ma már MILC gépnek hívják. A MILC és a DSLR vázak egyre jobb megoldásokkal jelentkeznek, és ebből a versengésből a fotósok profitálják a legtöbbet.

Forrás

 Cox Brian A termeszet eroi Cox, Brian: A természet erői
Kiadó:
Akkord, cop. 2017
Elhelyezés: MSZO SZAB 600
Raktári szám: 072.358


Hogyan jött létre a Földön az élet? Milyen a tér és az idő természete? Mekkora az esélye annak, hogy más bolygókon az élet nyomaira bukkanunk? A természet erőiben a szerző a világunkat irányító, alapvető törvényeket keresi. Eközben olyan különleges helyekre kísérhetjük el, mint Izlandon a Közép-Atlanti-hátság felszínre bukkanó része vagy a Florida partjai körül élő lamantinok birodalma. A könyvben tárgyalt egyetemes törvények alakítanak mindent, a hópelyhek struktúrájától a galaxisok elegáns spiráljaiig.

Forrás

 Diosi Lajos Bevezetes a kvantuminformacio elmeletbe
Diósi Lajos: Bevezetés a kvantuminformáció-elméletbe
Kiadó: Typotex, 2017
Elhelyezés: MSZO FIZ 103
Raktári szám: 387.736

A kvantuminformáció gyorsan fejlődő kutatási terület. Új intézetek, laboratóriumok keletkeztek világszerte egyedi kvantumrendszerek vizsgálatára, vezérlésére, mely különleges és komplex matematikai, fizikai és technikai feladat. A kvantumtechnológiák ígért előnye is felvillanyozta a területet, melyet nemrég még marginálisnak tartottak.

Forrás

 Duhigg Charles Okosabban gyorsabban jobban Duhigg, Charles: Okosabban, gyorsabban, jobban
Kiadó: HVG Kv., cop. 2017
Elhelyezés: MSZO SZAB 200
Raktári szám: 387.734

Az Okosabban, gyorsabban, jobban nyolc kulcsfontosságú koncepciója – a motivációtól a célmeghatározáson és a fókuszon át a döntéshozatalig – magyarázatot ad arra, hogy miért érnek el rendkívüli sikereket bizonyos emberek és vállalatok még a gyors változások közepette is. A szerző az idegtudomány, a pszichológia és a viselkedési közgazdaságtan legfrissebb kutatásaira támaszkodva bevezet a termelékenység tudományába, és bemutatja, hogy a mai világban a „hogyan gondolkodunk” fontosabb annál, mint hogy „mit gondolunk”.

Forrás
 Kertesz Z István Az elovarosi vasut Kertész Z. István: Az elővárosi vasút
Kiadó:
Kornétás, 2017
Elhelyezés: Raktár
Raktári szám: 718.988

A szerző a könyv egyes fejezeteiben sorra veszi - szárnyvonalaival együtt - a legjelentősebb vonalakat, így a csepeli, rákoskeresztúri, gödöllői, ráckevei, dél-budai és szentendrei hév útvonalát.

Forrás
 Pilkhoffer Monika Lang Adolf epitesz munkassaga Pilkhoffer Mónika: Lang Adolf építész munkássága
Kiadó:
Terc, 2017

Elhelyezés: MSZO ÉPI 404
Raktári szám: 916.132

A Csehországban született, német anyanyelvű, bécsi iskolázottságú Lang Adolf épületeivel Hágától Bukarestig számos városban találkozhatunk. Itthon a régi Műcsarnok építőjeként ismerik, viszont Pilkhoffer Mónika új könyve ennél mélyebb tudást adhat a magyar olvasóközönségnek.

Forrás

Forrás
 Tari Annamaria Bator generaciok Tari Annamária: Bátor generációk
Kiadó:
Tericum, cop. 2017

Elhelyezés: GTO SZOC 300
Raktári szám: 072.492

„A szorongás korunk legjellemzőbb érzelme” – írja Tari Annamária pszichoterapeuta legújabb könyvében. A Bátor generációk átfogó képet ad arról, hogyan károsítják személyiségünk fejlődését az online világ által elhozott érzelmi változások. Meg kell tanulnunk bánni az online felületekkel, ugyanakkor a legfontosabb mégis az lenne, hogy a különböző generációk megértsék egymást.

Forrás

Forrás
 Torocsik Maria Self marketing Törőcsik Mária: Self-marketing
Kiadó:
Akadémiai K., 2017

Elhelyezés: TKO Gazdaság
Raktári szám: 387.617

Törőcsik Mária könyve a marketing kiterjesztett felfogásának elvét követi, amikor az egyén és a marketing viszonyát boncolgatja. A tőle megszokott élvezetes stílusban vezeti be az olvasót a téma összes dimenziójába. Meríthetünk belőle a saját élethelyzeteink megoldásához, de segíti a könyv a sikeres vagy éppen kudarcos életutak megértését is.

Forrás
 Besznyak Rita Porta lingua 2017 Besznyák Rita: Porta lingua, 2017
Kiadó:
Szaknyelvoktatók és -Kutatók Országos Egyesülete, 2017

Elhelyezés: GTO PED 300
Raktári szám: 387.731

A Porta Lingua a Szaknyelvoktatók – és Kutatók Országos Egyesületének éves kiadványa, ami tudományos, lektorált folyóiratként szerepel a Magyar Tudományos Művek Tárában. A kiadvány célja, hogy lehetőséget nyújtson publikációs tevékenységre mindazoknak, akik a szaknyelvoktatás- és kutatás terén elért eredményeiket közzé kívánják tenni, ezzel is elősegítve ezen eredmények széles körben történő megismertetését.

Forrás
 Galip Ulsoy Huei Peng Melih Cakmakci Automotive control system Galip Ulsoy, Huei Peng, Melih Cakmakci : Automotive control system
Kiadó:
Cambridge University Press, 2012

Elhelyezés: MSZO VILL 400
Raktári szám: 387.715

This engineering textbook is designed to introduce advanced control systems for vehicles, including advanced automotive concepts and the next generation of vehicles for ITS. For each automotive control problem considered, the authors emphasize the physics and underlying principles behind the control system concept and design.

More
 Michael Bowles Machine learning in Python Michael Bowles: Machine learning in Python
Kiadó:
Wiley, 2015

Elhelyezés: MSZO INF 200
Raktári szám: 387.712

Learn a simpler and more effective way to analyze data and predict outcomes with Python Machine Learning in Python shows you how to successfully analyze data using only two core machine learning algorithms, and how to apply them using Python.

More

Vissza az oldal tetejére

2018. december 14. péntek

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár

Hétköznap: 8:00-20:00

Nyitvatartás
2018. december 10.-2019. január 25.

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések