Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

Könyvajánló hónapról hónapra - 2018. december

 Rekettye Gábor Értékteremtés 4.0 Rekettye Gábor: Értékteremtés 4.0
Kiadó:
Akadémiai K., 2018
Elhelyezés: TKO Gazdaság
Raktári szám: 387.808

Ma az ipari forradalom 4.0 korszakában élünk. Az ipari forradalom 4.0 kiber-korszaka gyökeres változásokat jelent egy sor iparágban, az értékteremtésben és a fogyasztói értékítéletekben. Ezzel a címmel ezt az egész emberiség számára új, kihívásokkal és veszélyekkel teli helyzetet szeretné a szerző megjeleníteni. A könyvet, elsősorban a menedzsment szakma gyakorlati művelőinek ajánlja. Ők a könyv mondanivalójából és az azt támogató gyakorlati szemelvényekből és esetekből olyan – a nemzetközi dimenziót is magába foglaló – ismeretekre tehetnek szert, amelyekkel saját versenyképességük is növelhető.

Forrás
Forrás
 Bohm Kornel Sem megerositeni sem cafolni Bőhm Kornél: "Sem megerősíteni, sem cáfolni..."
Kiadó: HVG K., 2018
Elhelyezés: GTO GAZD 501
Raktári szám:  072.583

Bőhm Kornél kríziskommunikációs tanácsadó hiánypótló, gyakorlatias kötetében bemutatja, mit tehetünk a krízisek megelőzéséért, milyen elveket kövessünk, ha már megvan a baj, hogyan használjuk a krízisforgatókönyvet, és utólag miként érdemes levonni a tanulságokat. A számos példa, esettanulmány valamint a magánéletből ismerős helyzetek segítségével kommunikációs szakemberként, proaktív vezetőként, sőt laikus hírfogyasztóként is megtanulhatjuk, hogy a krízisből akár új esélyt is teremthetünk.

Forrás
Forrás
 Garbai Laszlo Epuletgepeszeti rendszertechnika Garbai László: Épületgépészeti rendszertechnika
Kiadó:
Akadémiai K., 2018
Elhelyezés: TKO Gépész
Raktári szám: 387.766


A könyv az épületgépész mérnököket új fogalmakkal és új szemléletmóddal ismerteti meg, amelyek birtokában az igényes tervezés és üzemeltetés megvalósítása könnyebbé válhat. Az épületgépészeti rendszerek leírását és szabályozását a matematikai rendszerelmélet fogalmaira és tárgyalásmódjára vezeti vissza, amely világos eligazodást tesz lehetővé a különböző épületgépészeti rendszerek tervezése és üzemeltetése során felmerülő feladatok megoldásában. A matematikai rendszerelmélet a legkülönfélébb feladatokhoz megadja a közös alapokat.

Forrás
 Hajnal Geza God elottem God utanam
Hajnal Géza: Göd előttem, Göd utánam
Kiadó: Athenaeum, 2018
Elhelyezés: MSZO SZAB 900
Raktári szám: 029.227

A „Göd előttem, Göd utánam” című könyv főszereplője Hámori Márton András műegyetemi oktató, akit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek gyilkosságért. A tanár tizenöt év után megelégelte helyzetét és úgy dönt: megszökik. A kötetből kiderül, hogy sikerül-e kijutnia a váci börtönből, kik állnak mellé és kiktől kell tartania, hogyan bizonyíthatja ártatlanságát, és az is megtudható: mennyit változott a világ és benne a Műegyetem tizenöt év alatt.

Forrás
Forrás
 Straub Eberhard Az elo varos Straub, Eberhard: Az élő város
Kiadó: Typotex, 2018
Elhelyezés:GTO SZOC 100
Raktári szám: 719.027

A város mindenkié. Ettől a régi európai ígérettől mostanra a legtöbb városlakót félelem tölti el. A neves német publicista, Eberhard Straub az európai nagyvárosok közel háromezer éves evolúcióját írja meg, mely során egyes metropoliszok elszunnyadtak, mások megnyílva életre keltek.

Forrás
Forrás
 Tegmark Max Elet 3.0 Tegmark, Max: Élet 3.0
Kiadó:
HVG K., 2018

Elhelyezés: GTO SZOC 300
Raktári szám: 072.555

Csak idő kérdése az ember feletti általános mesterséges intelligencia megalkotása, ami a korábbi technológiáknál sokkal nagyobb mértékben fogja átalakítani az életünket. A közeljövőben gyökeresen megváltoznak mindennapjaink, akárcsak az egészségügy, az igazságszolgáltatás, a hadászat és a jogrendszer, a magántulajdon és a munkahelyek megszűnésével pedig a gazdaságban ma érvényesülő elvek is értelmüket vesztik.

Forrás

Forrás
 Somogyi Krisztina Golda Janos Somogyi Krisztina: Golda János
Kiadó:
Terc, 2018

Elhelyezés: MSZO ÉPI 404
Raktári szám: 818.617

Golda János építész életműve és jelenléte vitathatalan értéke a magyar építészetnek. A róla készülő könyv Somogyi Krisztina szerkesztő által elindított sorozatban jelenik meg, amelynek eddigi alkotásai Cságoly Ferencről és Balázs Mihályról készültek el. Ezeknek a könyveknek a sikere is azt a feltevést erősítik, hogy a konkrét alkotásokról, tervekről, építészeti elvekről, avagy egészen tágan a világról, vallásról, kultúráról és az emberről megfogalmazott gondolatok közelebb tudják vinni és érthetőbbé tudják formálni az épületeket, életműveket és magát az építészetet.

Forrás
Forrás
 Kovacs Laszlo Kozepkori templomok Kovács László, Görföl Jenő: Középkori templomok Komárom, Esztergom, Bars és Hont vármegyében
Kiadó:
Media Nova M., 2017

Elhelyezés: MSZO ÉPI 604
Raktári szám: 818.624

Hogyan segíthetjük hozzá a gyerekeinket, hogy csúcsteljesítményt érjenek el? Anders Ericsson egész pályafutása során sakkbajnokokat, hegedűvirtuózokat, élsportolókat és memóriaművészeket tanulmányozott. A Csúcsteljesítményben három évtized mítoszromboló kutatásait egyesíti hatékony tanulási stratégiává, amely alapvetően különbözik mindattól, amit hagyományosan gondolunk az új képességek megszerzéséről.

Forrás
 Gazdag Laszlo Kornyezet gazdasagtan kornyezetgazdalkodas Gazdag László: Környezet-gazdaságtan, környezetgazdálkodás
Kiadó:
Kossuth, 2018

Elhelyezés: MSZO KÖRNY 100
Raktári szám: 719.028

A szerző célja, hogy nélkülözhetetlen ismereteket adjon át a témakör iránt érdeklődőknek, de inkább szemléletet formáljon, szembeszállva a tudománytalan, haladásellenes, technikaellenes nézetekkel, az úgynevezett „zöld dilettantizmussal”.

Forrás

Vissza az oldal tetejére

2019. február 20. szerda

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár

Hétköznap: 8:00-20:00

2019. február 20-án a Közösségi terem 16 órától zárva tart!

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések