Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

Hazai könyvtári katalógusok

Amennyiben könyvtárunkban nem találta meg a keresett művet, a következő könyvtári katalógusokban tudja megnézni, mely hazai könyvtárból tudja elolvasni vagy kikölcsönözni azt.

Könyvtárközi kölcsönzési szolgáltatásunk segítségével akár könyvtárunkon keresztül is megrendelhető az Ön által keresett publikáció, így nem kell beiratkoznia más könyvtárba.

Magyar Országos Közös Katalógus (MOKKA) - A MOKKA adatbázis arra szolgál, hogy a könyvtárak használói az ország bármely, hálózati kapcsolattal rendelkező könyvtárából meg tudják állapítani azt, hogy az illető könyvtárban meg nem található dokumentum mely - dokumentum-szolgáltatásra képes - könyvtárban található meg és kölcsönözhető ki.

Országos Dokumentum-ellátási rendszer (ODR) - Az ODR keretében működő szolgáltató könyvtárak a nemzeti könyvtár, a nemzeti gyűjtőkörű könyvtár, az országos szakkönyvtárak, az állami egyetemi könyvtárak és a megyei könyvtárak. Célja az, hogy megteremtse az információhoz és a dokumentumokhoz való hozzájutás azonos esélyét az ország bármely részén élő állampolgár számára a könyvtári rendszeren keresztül.

Magyar Folyóiratok Tartalomjegyzékeinek Kereshető Adatbázisa (MATARKA) - A MATARKA a magyar kiadású szakfolyóiratok tartalomjegyzékét dolgozza fel könyvtári konzorcium keretében a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum vezetésével.

NEKTÁR - Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) központi online katalógusa az OSZK gyűjteményének, a Könyvtári Intézet Könyvtártudományi Szakkönyvtárának, valamint  a Magyar Nemzeti Múzeum Könyvtárának állományában nyújt egyszerű és részletes keresési lehetőségeket.

HUMANUS - A Humanus rendeltetése hozzáférhetővé tenni és szolgáltatni a humántudományok magyar vonatkozású tanulmányainak és cikkeinek bibliográfiai adatait, a kezdetektől napjainkig.

 

2019. január 19. szombat

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár

Hétköznap: 8:00-20:00

Nyitvatartás
2018. december 10.-2019. január 25.

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések