Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem
Országos Műszaki Információs Központ És Könyvtár

Küldetés

A BME OMIKK elsődleges küldetése, hogy a rendelkezésre álló erőforrásainak hatékony felhasználásával (gyűjteményével, felkészült munkatársaival, eszközeivel, épületével, szolgáltatásaival) támogassa és elősegítse a BME-n a műszaki- és természettudományokban, valamint a gazdaság- és társadalomtudományok egyes területein folyó minőségi oktatást, tudományos képzést, kutatást, fejlesztést és innovációt.

Anyaintézményének tudásmenedzselő szervezeti egysége, valamint közösségi térként a hatékony tanulást, kutatást támogató központja.

Nyilvános országos műszaki szakkönyvtárként küldetésének tekinti továbbá, hogy hozzáférést biztosítson információkhoz a fentebb kiemelt témakörökben az ipar, a műszaki szakemberek és minden érdeklődő számára, tegye ezt pedig a mindenkor legkorszerűbb eszközökkel.

A BME OMIKK küldetése az egyetem hagyományaira, múltjára és jelenére vonatkozó emlékek gyűjtése, megőrzése és megismertetése.

Küldetése továbbá a magyar és egyetemes kultúra terjesztése sokszínű könyvtári eszközökkel a lehetőségeihez képest legszélesebb körben.Budapest, 2014. szeptember 1.
A BME OMIKK Minőségirányítási Tanácsa


Jövőkép

vision
fotó: pixabay.com
A könyvtár az egyetem szellemi életének egyik legfontosabb központjaként szervesen részt vesz az egyetem oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak mindennapi életében.

Az országosan is magas presztízsű intézmény a felhasználói igényekre érzékenyen és gyorsan reagálni képes szervezettel és szolgáltatásokkal, a legmodernebb információs technológiák alkalmazásával, magasan kvalifikált, motivált és elkötelezett munkatársaival folyamatosan növeli elégedett felhasználóinak számát. 

Tevékenysége során tisztában van társadalmi felelősségével, így a rendelkezésre álló eszközökkel hozzájárul a kulturális esélyegyenlőség megteremtéséhez, valamint működése során szem előtt tartja a fenntarthatóságot. Minden szolgáltatását és tevékenységét áthatja a minőségi szemlélet és a használók iránti elkötelezettség.

Budapest, 2014. július 8. 
A BME OMIKK Minőségirányítási Tanácsa


2019. január 19. szombat

minositett konyvtar logo

Nyitvatartás

Könyvtár

Hétköznap: 8:00-20:00

Nyitvatartás
2018. december 10.-2019. január 25.

Elérhetőségek

Levélcím
elerhetosegek mail1111 Bp., Budafoki út 4-6.

1518 Bp., Pf. 91.


Tájékoztatás
elerhetosegek tel+36 1 463-3534, 463-1069

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kölcsönzés
elerhetosegek tel+36 1 463-1790, 463-1152

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Igazgatóság
elerhetosegek mail1111 Bp., Műegyetem rkp. 3.
K. ép. I. em. 90.

elerhetosegek tel+36 1 463-2441

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Széchenyi 2020


inyk logo

Térképek

terkep ko

Fontos linkek

Hirdetések