Ugrás a tartalomra
Utoljára frissítve: 2019. 02. 23.

A BME OMIKK elsődleges küldetése, hogy a rendelkezésre álló erőforrásainak hatékony felhasználásával (gyűjteményével, felkészült munkatársaival, eszközeivel, épületével, szolgáltatásaival) támogassa és elősegítse a BME-n a műszaki- és természettudományokban, valamint a gazdaság- és társadalomtudományok egyes területein folyó minőségi oktatást, tudományos képzést, kutatást, fejlesztést és innovációt.

Anyaintézményének tudásmenedzselő szervezeti egysége, valamint közösségi térként a hatékony tanulást, kutatást támogató központja.

Nyilvános országos műszaki szakkönyvtárként küldetésének tekinti továbbá, hogy hozzáférést biztosítson információkhoz a fentebb kiemelt témakörökben az ipar, a műszaki szakemberek és minden érdeklődő számára, tegye ezt pedig a mindenkor legkorszerűbb eszközökkel.

A BME OMIKK küldetése az egyetem hagyományaira, múltjára és jelenére vonatkozó emlékek gyűjtése, megőrzése és megismertetése.

Küldetése továbbá a magyar és egyetemes kultúra terjesztése sokszínű könyvtári eszközökkel a lehetőségeihez képest legszélesebb körben.

Budapest, 2014. 09. 01.

A BME OMIKK Minőségirányítási Tanácsa