Ugrás a tartalomra
Utoljára frissítve: 2023. 02. 16.

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) a nemzeti tudományos bibliográfiai adatbázis, melynek célja a hazai tudományos kutatás hiteles nyilvántartása és bemutatása. A BME oktatók-kutatók rögzített adatainak karbantartását a tanszéki és intézményi MTMT adminisztrátorok látják el.

Kari/tanszéki MTMT-adminisztrátorok listája

BME intézményi adminisztrátorai

Boczkó-Balla Enikő
Szatmári Erika
telefonszám: +36 1-463-3542

e-mail: konyvtar.publikacio@bme.hu

Aktuális információk

Tájékoztató a KSH éves adatgyűjtés keretében a "4. A kutató-fejlesztő hely eredményeinek mérésére vonatkozó egyéb adatok" táblázat kitöltéséhez az MTMT-adatok alapján.

Elkészült az MTMT 2.2.17 verziója. Az új verzió két jelentős változása az ORCID azonosító megerősítése, és az idézések és említések kezelésének megváltozása a 2.2.17 verziótól., illetve módosult a szerzői útmutató (1.2.2. verzió) is.

Felhasználói segédletek

Az MTMT használatával kapcsolatos útmutatók, segédletek.

Szerzői útmutató
Útmutató a forrás és idézőközlemények adatainak WOS adatbázisból történő exportálásához illetve azok MTMT adatbázisba történő importálásához
Útmutató a forrás és idézőközlemények SCOPUS adatbázisból történő exportálásához illetve azok MTMT adatbázisba történő importálásához
Típus, jelleg besorolás

További dokumentumok

Konzultáció

Az adatbázis felhasználókkal történő megismertetése és hatékony használata érdekében lehetőséget biztosítunk személyes konzultációra az intézmény kutatói és MTMT adminisztrátorai számára.

Időpontfoglalásra az alábbi regisztrációs felületen a Publikációmenedzsment szolgáltatáson belül az MTMT szakterület kiválasztásával van lehetőség. A konzultációkon egyénileg és csoportosan is részt vehetnek az érdeklődők, csoportos konzultáció esetén egy fő regisztrálása elegendő. A további résztvevők nevét a Megjegyzés mezőben kérjük feltüntetni.

Jelentkezés konzultációra

Helyszín: BME OMIKK Könyvtár épület, fszt. 5.
Időpont:

  • kedden 09:00-12:00
  • csütörtökön 13:00-16:00

Publikációs lista karbantartása

A pályázatokhoz, kinevezésekhez kapcsolódó listaellenőrzés, idézőfrissítés igényeiket az alábbi linken tudják elküldeni felénk.

MTMT publikációs listaellenőrzés

Az ellenőrzéshez szükséges idő tudományterülettől, tételszámtól és a felvitt tételek minőségétől függ (idézőfrissítés legalább 1 hét, nagydoktori, egyetemi tanári pályázatok legalább 1 hónap), ezért kérjük, kérésüket időben jelezzék felénk.