Ugrás a tartalomra
Utoljára frissítve: 2019. 02. 04.

A levéltár gyűjti és őrzi azokat a hallgatói nyilvántartásokat, amelyek rögzítik, hogy melyik karon melyik évfolyamban kik tanultak és oktattak. Évfolyam- és tankörtalálkozók szervezéséhez ezért számos esetben fordulnak a levéltárhoz az egykori társakat megtalálni kívánó hallgatók.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) 2015. október 22-i ezzel kapcsolatban kiadott ajánlása értelmében az évfolyamtalálkozók szervezése céljából a szervezőnek kiadhatók az egykori hallgatók elérhetőségi adatai. A szervező csak olyan személy lehet, aki az adott évfolyam egykori hallgatója volt, ezt a tényt az intézmény köteles ellenőrizni az adattovábbítást megelőzően.

A levéltárban azonban még az egykori elérhetőségi adatok sem érhetők el, mivel a levéltárban található hallgatói nyilvántartások csak a személyes adatokat (név, születési adatok, anyja neve), valamint a végzett tanulmányok adatait tartalmazzák, ezek pedig találkozó szervezése céljából nem adhatók ki.

A levéltár egyrészt abban tud segíteni, hogy a jogszerűen megismerhető névsorok (pl. nyomtatásban kiadott végzettek listája) hol és hogyan érhető el, másrészt információt biztosít egy adott évfolyam „történetének” rekonstruálásához (oktatók, tantárgyak, órarendek, fotók stb.).