Ugrás a tartalomra
Utoljára frissítve: 2023. 10. 16.

A kutatás a köziratokról, közlevéltárakról és magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információs szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján történik.

A kutatás feltételeit a Levéltár kutatási szabályzata tartalmazza. Kutatási engedélyt személyi igazolvánnyal, útlevéllel rendelkező magyar vagy külföldi állampolgár számára állítunk ki, aki vállalja a kutatási szabályzatban írottak betartását. Levéltári anyag külön kérőlap alapján, csak helyben kutatható, nem kölcsönözhető. Fénymásolást, szkennelést, illetve fotózást a levéltár vezetője engedélyezhet a személyes adatok védelme és az anyagvédelem szempontjainak figyelembevételével. A levéltárakban őrzött hallgatói törzskönyvekben, ill. bármely más típusú, de személyes adatokat tartalmazó iratanyagban történő kutatáskor a dokumentumban előforduló személy halálától számított 30, a születésétől számított 90 év, illetve ezek ismerete nélkül a dokumentum keletkezésétől számított 60 év letelte a kutathatóság időhatára. Van lehetőség a személyes adatokat tartalmazó iratok megismerésére is, amely egy tudományos kutatást rendeltetésszerűen végző szervezet, intézmény támogató nyilatkozatával lehetséges.

 

Kutatási idő: Hétfő, Kedd, Csütörtök: 9:00-16:00

A kutatáshoz szükséges, előre kitölthető űrlapok: Kutatói nyilatkozat, Kutatói adatlap

Kutatóink személyes adatainak kezelésével kapcsolatos adatkezelési tájékoztató

 

Levéltári díjtételek:

Fénymásolat eredeti iratról (A/4, A/3)

500 Ft alapdíj + 50 Ft/oldal

Szkennelés A/4 eredeti iratról, 300 dpi, max. 20 oldalig

500 Ft alapdíj + 30 Ft/oldal

Fotójegy (napijegy) - BME polgárok számára a fotójegyet térítésmentesen bocsátjuk rendelkezésre.

1 000 Ft

Anonimizálás (oldalanként)

1 000 Ft alapdíj + másolás

A további, levéltárhasználók által is igénybe vehető reprográfiai szolgáltatások díjszabásáról a BME OMIKK díjtételei között lehet tájékozódni.