Ugrás a tartalomra
2022. 11. 18.

A hazai felsőoktatási levéltárügyért végzett példaértékű és kimagasló munkája elismeréseként Pro Archivo Universitatis elismerésben részesült dr. Kiss Márton nyugalmazott főlevéltáros.

A Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség 2004. december 9-én a szövetségi munka elismeréseként megalapította a "Pro Archivo Universitatis" /"Egyetemi Levéltárért"/ elnevezésű kitüntetést. A díj adományozásával a szövetség a felsőoktatási levéltárügyért végzett tevékenységet, az azzal elért kiemelkedő eredményeket, a példaértékű és maradandó szakmai és közösségi munkát ismeri el. A díjazottak mindegyike kifejezte elkötelezettségét a felsőoktatási levéltárak ügye mellett, és hozzájárult a szövetség jó hírnevének öregbítéséhez, hazai és külföldi elismertségének gazdagításához.

A kitüntetés serleg és oklevél formájában adható, serleg évente egy, míg oklevél három személy részére.

A 2022. október 10-től önkéntes formában tevékenykedő dr. Kiss Márton a BME Levéltár létrehozásának 50. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen vehette át az elismerést (a rendezvényről a későbbiekben lesz olvasható bővebb beszámoló).

Az MFLSZ korábbi díjazottjairól itt található tájékoztatás.