Ugrás a tartalomra
2024. 01. 04.

A rendezvény előadásainak szerkesztett változata, valamint egy interaktív forrásbemutató készült a 2023. szeptemberi konferenciát követően.

 

A levéltári napi konferencián elhangzott előadások kétharmadából tanulmányok készültek, amelyeket az Individuum et universitas - Egyén és egyetem című online konferenciagyűjtemény formájában publikáltunk az intézményi repozitóriumban. A konferenciakötet a Műegyetemi Digitális Archívumban érhető el a képre kattintva.


 


Emellett az egyén és egyetem témájához kapcsolódva interaktív forrásbemutató is készült, egy-egy műegyetemi személyiséghez köthető, válogatott levéltári dokumentumokkal. Alapvetően a levéltár által közölt, A hónap dokumentuma sorozatot vettük alapul (egy-egy dokumentum közlése, bemutatása, rövid kontextusba helyezése az iratok keletkezését, jelentőségét illetően). Tíz, Műegyetemhez köthető személyre vonatkozóan válogattunk és közöltünk dokumentumokat, illetve biztosítottuk a témához és személyhez kapcsolódó további tudásanyagok elérését, mindezt egy interaktív, az olvasó által irányítható prezentációs formában. A dokumentumbemutató a képre kattintva érhető el.

 

Az online kiadványok készítésével és publikálásával a levéltári kutatások hasznosulása, az élményszerű tudásszerzés, valamint a tudományos eredmények hozzáférhetősége egyaránt megvalósult.

A rendezvényről készült korábbi részletes beszámoló ide kattintva érhető el.