Ugrás a tartalomra
2023. 06. 06.

Próbahozzáférés keretében június 30-ig elérhető az American Society of Mechanical Engineering adatbázisa a Műegyetemen. 

Az American Society of Mechanical Engineers a világ több mint 130 000 gépészmérnökének és társult tagjának első számú szakmai tagszervezete. Az ASME a világ egyik legnagyobb műszaki kiadói tevékenységét is végzi, több ezer címet kínálva, beleértve a szakma legrangosabb folyóiratait, konferencia-kiadványait és az ASME Press könyveit.

Ideiglenesen az alábbi gyűjtemények érhetők el:

  • ASME Journal Program >>
    Az ASME folyóiratprogram 1880 óta szigorú, szakértői értékelésen alapuló ellenőrzéssel teszi közzé a legmagasabb színvonalú kutatásokat, és teszi elérhetővé azokat a világot megváltoztatni kívánó mérnöki szakemberek számára. 
     
  • ASME Conference Proceedings >>
    Az ASME évente 25-30 kutatási konferenciát szponzorál, és a bemutatott előadásokat különálló kiadványok formájában, összesen mintegy 7000 tanulmányt tesz közzé. A konferenciák témái felölelik a gépészmérnökök és a kapcsolódó szakterületek érdeklődésének teljes spektrumát.
     
  • ASME Standards Collection >>
    Hozzáférés a legújabb eszközökhöz és forrásokhoz, amelyeket napjaink vezető globális iparágaiban használnak.

 

! Az adatbázis a BME belső hálózatához tartozó számítógépekről érhetők el. Az egyetemi VPN használatával az egyetem hálózatán kívüli, otthoni hozzáférésre is lehetőségük van a BME polgároknak.