Ugrás a tartalomra
2019. 02. 19.

2019. február

Havas_Gyongyver_Hild_Jozsef.png Havas Gyöngyvér: Hild József
Kiadó:
Holnap, 2017
Elhelyezés: MSZO ÉPI 404
Raktári szám: 818.578

Hild József a 19. századi építészettörténet kiemelkedő alakja. A reformkorban fejlődésnek induló Pest klasszicista városképe gyakorlatilag az ő tervezőirodájának asztalán rajzolódott ki. Több mint kilencszáz olyan pest-budai építési kérvényről tudunk, amely a nevéhez köthető.
Forrás Forrás
Allen David Hatekonysagnoveles stresszmentesen GTD Allen, David: Hatékonyságnövelés stresszmentesen, GTD
Kiadó: HVG Kv., cop. 2015
Elhelyezés: GTO GAZD 405
Raktári szám: 387.342

A GTD®(Getting Things Done)-módszer abban segít, hogy ne csak az idővel gazdálkodjunk, hanem a gondolataink között is rendet tegyünk. David Allen könyvének, amely a Time szerint „az évtized legjobb önsegítő műve”, átdolgozott és bővített kiadása számos technikát kínál elménk tehermentesítéséhez, hogy növelni tudjuk hatékonyságunkat és oldjuk belső feszültségeinket.
Forrás
Benyi Viktor Bolgar Krisztian szerk Tuning Bényi Viktor, Bolgár Krisztián szerk.: Tuning
Kiadó: Inverz Media, 2018
Elhelyezés: MSZO KÖZL 501
Raktári szám:425.002

Az autó tömegtermékké válását követően egyre nagyobb lett az igény azok egyedivé alakítása iránt. Mindez eleinte a használha¬tóság növelését és az átlagtól való megkülönböztetést szolgálta, idővel azonban - sokak szenvedélyeként - meghódította a világot.
Forrás
Gerle Janos Csaki Tamas Lajta Bela
Gerle János - Csáki Tamás: Lajta Béla
Kiadó: Holnap, 2018
Elhelyezés: MSZO ÉPI 404
Raktári szám: 818.645

Lajta Béla a magyar építészet legnagyobb újítója. Másfél évtizedes pályája korszakokat ível át, szüntelenül megújuló építészetével a historizmustól jutott el az expresszionista funkcionalizmusig.
Forrás Forrás
Lynn Adele B Erzelmi intelligencia gyakorlatgyujtemeny Lynn, Adele B.: Érzelmi intelligencia gyakorlatgyűjtemény
Kiadó: Z-Press, cop. 2018
Elhelyezés: GTO PSZI 150
Raktári szám: 425.003

A gyakorlatgyűjtemény a problémás viselkedést veszi célba és a közönséges emberi gyengéket javítja ki. 50 új szemléletű gyakorlat teszi lehetővé az önismereten, empátián, társas készségeken, személyes befolyáson és a céltudatosságon való közös munkát. A könyv az EQ öt kulcsterületéről 26 kompetenciát vesz célba – melyek mindegyike a vezetői képesség, a projektmenedzsment, az ügyfélszolgálat, a csapatmunka, az értékesítés, és több más terület javítására irányul.
Forrás
Armuth Miklos Fa tartoszerkezetek Armuth Miklós: Fa tartószerkezetek
Kiadó:
Artifex, 2018
Elhelyezés: ÉPŐ 706
Raktári szám: 916.199

A kötet része annak az elmúlt években megjelent sorozatnak, mely a hazai szakmai közélet és a felsőoktatás számára témakörönként foglalja össze az Eurocode szabványok leggyakrabban használt előírásait.
Forrás
Cseh Gergo Bendeguz Ez a sugarzas nem ismer hatarokat Cseh Gergő Bendegúz: "Ez a sugárzás nem ismer határokat"
Kiadó:
Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, 2018
Elhelyezés: GTO TÖRT 206
Raktári szám: 072.716

1986. április 26-án történt az atomenergia felhasználásának mindezidáig legsúlyosabb baleseteinek egyike. Az akkori Szovjetunión belül az ukrán-belorusz határon álló erőműben bekövetkezett szerencsétlenség nemcsak környezetvédelmi, de világpolitikai szempontból is kiemelkedő jelentőségű eseménye volt a hidegháború utolsó éveinek.
Forrás
Zaray Gyula Az elemanalitika korszeru modszerei Záray Gyula: Az elemanalitika korszerű módszerei
Kiadó:
Akadémiai K., 2018
Elhelyezés: MSZO KÉM 400
Raktári szám: 387.958

Az elemek minőségi és mennyiségi meghatározására kifejlesztett műszeres analitikai módszerek nélkülözhetetlen eszközei a természettudományi kutatásoknak és a minőségellenőrzésnek az ipar és a mezőgazdaság különböző területein.
Forrás
Ekler Dezso Tertortenetek Ekler Dezső: Tértörténetek
Kiadó:
L'Harmattan, 2018
Elhelyezés: MSZO ÉPI 200
Raktári szám: 072.717

Az írások témája - Budapest városépítészeti kérdéseitől kezdve a szerző építészetelméleti fejtegetésein át korunk építészetének és néhány épületének elemzéséig - rendkívül széles spektrumot fog át.
Forrás Forrás