Ugrás a tartalomra
2019. 03. 01.

Nyomtatott és csak elektronikusan elérhető új műveinkből szemezgetünk.

Tervezoi-tevekenyseg-komplex-bemutatasa.jpg

Barta Judit: A tervezői tevékenység komplex bemutatása, valamint az építészeti, műszaki alkotások és terveik szerzői jogvédelme

Kiadó: Patrocinium
Elhelyezés: GTO JOG 200
Raktári szám: 719.065

A szerző kiemelt érdeme, hogy az építészeti alkotások tervezésével kapcsolatban felmerülő, gazdasági és jogi kérdésekre komplex megközelítéssel keresi és adja meg a válaszokat.
Forrás

Az_osztonzo_magatartas_hatalma_Borito_webshopkep.jpg

Jerry Toomer és mások: Az ösztönző magatartás hatalma

Kiadó: Pallas Athéné Kvk.
Elhelyezés: GTO GAZD 405
Raktári szám: 072.725

Néhányan természetükből adódóan, minden különösebb erőfeszítés nélkül segítenek kollégáiknak, hogy azok jobban teljesítsenek – gyakran olyan módszerekkel, amelyeket nem, vagy csak nehezen lehetett volna mérni és elfogadtatni a múltban. A könyv egy hatalmas lépés az ösztönző képességek felismerésének és kihasználásának területén. Segítségével minden szervezet sikeresebb lehet.
Forrás

Vizmu_panorama.jpg

Patziger Miklós: Közepes és kis szennyvíztisztító telepek hatékony üzemeltetése

Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség
Elhelyezés: Raktár
Raktári szám: 719.072

A könyv újdonságnak számít abban atekintetben is, hogy a hatékony működtetés alapjaiba vezet be, ami napjainkban a környezetvédelem, az energiafelhasználás csökkentése, valamint a körkörös infrastruktúra bevezetése okán egyre nagyobb kihívás a víziközmű ágazatban is.
Forrás

BME_probanyelvvizsga_angol_nyelvbol.jpg

Besznyák Rita: BME próbanyelvvizsga angol nyelvből

Kiadó: Maxim, 2018
Elhelyezés: Raktár
Raktári szám: 387.953 + 1 CD-hanglemez

A feladatsorok hűen követik az éles vizsga felépítését. A kötet szerzői a BME Nyelvvizsgaközpont tapasztalt vizsgáztatói.
Forrás

A_WallStreet_farkasanak_ertekesetes_modszere.jpg

Belfort, Jordan: A Wall Street farkasának értékesítési módszere

Kiadó: HVG Kv.
Elhelyezés: GTO GAZD 501
Raktári szám: 072.706

Belfort sajátos stílusában, konkrét példákkal mutatja be, miként irányíthatunk hatékonyan minden értékesítési helyzetet életünk minden területén.
Forrás

A_keplet.jpg

Barabási Albert-László: A képlet

Kiadó: Libri, 2018
Elhelyezés: GTO PSZI 130
Raktári szám: 072.711

Barabási a kutatások alapján arra jutott, hogy a sikernek tíz egyetemes törvénye van. Ezek köré építette fel a könyvét, de nagyon sok példával, kísérlettel, személyes tapasztalattal támasztotta alá és magyarázta meg az egyes törvényszerűségek mögött álló okokat.
Forrás

Parasztudvarok_gazdasagi_epitmenyei.jpg

Mednyánszky Miklós: A parasztudvarok gazdasági építményei

Kiadó: Terc, 2018
Elhelyezés: MSZO ÉPI 402
Raktári szám: 719.058

A könyv egyrészt bemutatja a magyar paraszti udvar gazdasági építményeit, számos példát hozva a múltból. Másrészt segítséget nyújt a mai gazdálkodóknak azzal, hogy részletesen ismerteteti a különféle állatok tartására szolgáló építmények, épületek célszerű megvalósítását .
Forrás

WTF_Miert_rajtunk_mulik_hogy_mit_hoz_a_jovonk.jpg

O'reilly, Tim: WTF, miért rajtunk múlik, hogy mit hoz a jövő?

Kiadó: Typotex, 2018
Elhelyezés: GTO SZOC 300
Raktári szám: 387.948

Tim O’Reilly 40 éve, a techipar pionírjaként figyeli és alakítja a Szilícium-völgy aktuális trendjeit, melyek évről évre végigsöpörnek a világon, gyökeresen megváltoztatva a mindennapjainkat. A szerző új könyvében a mesterséges intelligencia által gerjesztett kihívásokra és aggodalmakra kínál gyakorlati megoldásokat.
Forrás

Dinamika.jpg

Csernák Gábor: Dinamika

Kiadó: Akadémiai K., 2018
A link csak a BME IP tartományából érhető el.

A könyv elsősorban Stépán Gábor „Kinematika és Dinamika”, illetve „Dinamika” előadásainak tananyagán alapul, melyeket a BME Gépészmérnöki Karán másodéves gépészmérnök és mechatronikai mérnök hallgatóknak tartott, azonban egyes témakörök tárgyalásmódja számos részletben eltér az előadásokon elhangzottaktól.
Forrás

A_matematika_villamosmernoki_alkalmazasairo_peldakon_keresztul.jpg

Bilicz Sándor: A matematika villamosmérnöki alkalmazásairól, példákon keresztül (Az e-könyv csak a BME IP tartományából érhető el.)

Kiadó: Typotex
 

A példatár villamosmérnök-hallgatók számára kíván segítséget nyújtani a legfontosabb matematikai eszközök megismerésében és készségszintű alkalmazásának elsajátításában. Nem vetélytársa, sokkal inkább kiegészítője kíván lenni a számos, Műegyetemen ma létező matematika példatárnak
Forrás