Ugrás a tartalomra
2019. 08. 05.

Könyvtárunk új nyomtatott műveiből szemezgetünk.    

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_augusztus_Grecso_Krisztian_Vera.jpg

Grecsó Krisztián: Vera
Kiadó: Magvető, 2019
Elhelyezés: MSZO SZAB 900
Raktári szám: 029.254

Rövid ismertető: Grecsó Krisztián új regényében 1980-ba vezet vissza, a számára személyesen is fontos Szegedre, viszont a város csak a hátteret szolgáltatja ahhoz a lelki felforduláshoz, melyet egy-egy véletlenül elkapott mondat, dobozok mélyéről előkerült régi fénykép vagy kicsinyes bosszúból felfedett titok okoz.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_augusztus_John_Blakey_Challlenging_coaching.png

Blakey, John: Challenging coaching
Kiadó: Z-Press, cop. 2019
Elhelyezés: GTO GAZD 405
Raktári szám: 388.052

Rövid ismertető: Az üzleti élet vezetői számára a könyv gyakorlati ismereteket és technikát nyújt, amely akár tizenöt perces üzleti megbeszélések során is éppolyan könnyen alkalmazható, mint egy kétórás coachingülésen. A HR szakemberek és a coachingot igénybe vevők számára a könyv olyan kiindulópontot jelent, amely révén beazonosíthatók a coachingigények, valamint egy új nyelvezetet, amellyel elérhetik a coachokat és a szolgáltatásaikat.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_augusztus_Paul_Hoffmann_Az_ember_aki_csak_a_matematikat_szerette.jpg

Hoffman, Paul: Az ember, aki csak a matematikát szerette
Kiadó: Scolar, 2019
Elhelyezés: MSZO MAT 110
Raktári szám: 072.797

Rövid ismertető: Ebben a könnyed hangvételű életrajzi bestsellerben az amerikai szerző Erdős Pálnak, a XX. század egyik legnevesebb matematikusának kalandos életútját követi nyomon, ugyanakkor közérthetően ír olyan matematikai problémákról is, mint például Fermat utolsó tétele vagy a Monty Hall-dilemma. A szerző tíz éven keresztül követte figyelemmel Erdős életének eseményeit, munkatársakat és barátokat szólaltatott meg.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_augusztus_Daniel_Fleisch_Utmutato_a_Maxwell-egyenletekhez.jpg

Fleisch, Daniel: Útmutató a Maxwell-egyenletekhez
Kiadó: Typotex, cop. 2019
Elhelyezés: MSZO FIZ 500
Raktári szám: 388.061

Rövid ismertető: A Maxwell-egyenletek jelentősége nyilvánvaló, elég rápillantanod mindennapos használati tárgyainkra – a rádió, a tévé, a radar, a WiFi, a Bluetooth alapja minden esetben az elektromágneses térelmélet. Nem csoda, hogy a Physics World magazin olvasói a Maxwell-egyenleteket választották „minden idők legfontosabb egyenleteinek”.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_augusztus_Gutassy_Attila_Gutassy_Nimrod_Ferenc_Kornyezettudatossag_es_energiahatekonyság.png

Gutassy Attila, Gutassy Nimród Ferenc: Környezettudatosság és energiahatékonyság
Kiadó: Raabe Klett, 2019
Elhelyezés: MSZO GÉP 100
Raktári szám: 388.041

Rövid ismertető: A kötet témája két új szabvány: ISO 14001 és ISO 50001 ismertetése és integrált menedzsmentrendszerként való tárgyalása. A szerzők célja, hogy a legfrissebb szabványkövetelmények figyelembevételével segítséget nyújtsanak mind az érintett menedzsmentrendszereket kidolgozni, bevezetni, működtetni kívánóknak, mind pedig azoknak, akik tenni akarnak és tudnak is egyetlen, csodálatos és pótolhatatlan környezetünk védelméért.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_augusztus_Herich_Gyorgy_Ado_2019_teszt_es_peldatar.png

Herich György: Adó 2019 teszt és példatár
Kiadó: Penta Unió, 2019
Elhelyezés: GTO GAZD 300
Raktári szám: 388.045

Rövid ismertető: A kézikönyv tesztekből, példákból és esettanulmányokból áll. A teszteket és a példákat az okleveles adószakértő,adótanácsadó és mérlegképes tanfolyamokon folyamatosan oktató, a gyakorlattal szoros kapcsolatban álló elméleti és gyakorlati szakértők készítették.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_augusztus_Jahoda_es_Paricsy_Epítésziroda_Kft_Epitoipari_koltsegbecslesi_segedlet_2019.jpg

Jahoda és Páricsy Építésziroda Kft.: Építőipari költségbecslési segédlet, 2019
Kiadó: Építésügyi Tájékoztatási Központ, 2019
Elhelyezés: MSZO ÉPI 801
Raktári szám: 719.104

Rövid ismertető: A legszélesebb körben használt építőipari költségbecslő szakkönyv immár 27 éve! évente rendszeresen megjelenő, nagy sikerű kiadvány a szakembereknek nélkülözhetetlen támpont, a lakosság számára pedig segédeszköz a különböző építési-szerelési munkák költségeinek pontos meghatározásához.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_augusztus_Geczy_Nora_Design_ter-_es_formakultura.jpg

Géczy Nóra: Design: tér- és formakultúra
Kiadó: Scolar, 2019
Elhelyezés: MSZO ÉPI 300
Raktári szám: 719.108

Rövid ismertető: Erénye a könyvnek, hogy a legújabb nézőpontokat (környezetvédelem, fenntarthatóság, emberközpontúság, digitális technológia) is körbejárja, éppúgy, mint a legújabb eredményeket. Ez utóbbiakat magyar és nemzetközi példákkal azonos arányban illusztrálja .

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_augusztus_Klein_Tamas_Technologia_jog_robotjog_cyberjog.jpg

Klein Tamás: Technológia jog, robotjog, cyberjog
Kiadó: Wolters Kluwer Hungary, 2018
Elhelyezés: GTO GAZD 101
Raktári szám: 388.048

Rövid ismertető: Jelen kötet magyar nyelven az első, amely átfogó jelleggel kívánja bemutatni digitális korunk jövőbe mutató jogi vonatkozásait. A könyvnek meg kellett küzdenie azzal a nehézséggel, hogy a témának újszerűsége és kiforratlansága okán egyelőre még nincsen egy egységesen elfogadott tárgyalási módja. A kötet a jelen digitális kor három jövőbe mutató jelenségének jogi vonatkozásai bemutatására vállalkozik, mint a modern technológiák, a cybertér és a robotok.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_augusztus_Dinya_Elek_Biometria_a_klinikumban.jpg

Dinya Elek: Biometria a klinikumban
Kiadó: Medicina, 2016
Elhelyezés: MSZO BIO 101
Raktári szám: 719.106

Rövid ismertető: Az R-nyelv statisztikai elemzések, adatfeldolgozások és adatok grafikus ábrázolására létrehozott programnyelv. Az R-nyelv töretlenül fejlődik, egyre nő jelentősége a statisztikai elemzésekben, az orvostudomány területén is egyre több magas impaktfaktorú folyóiratban ennek a programcsomagnak az alkalmazásával végzik el az adatok analízisét a szerzők.

Forrás