Ugrás a tartalomra
2019. 09. 02.

Könyvtárunk új nyomtatott műveiből szemezgetünk.

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_szepmteber_KonczBalazs_Hogyan_valj jól fizetett_C_programozova.jpg

Koncz Balázs: Hogyan válj jól fizetett C# programozóvá?
BBS-Info, 2019
Elhelyezés: MSZO INF 205
Raktári szám: 387.990

Rövid ismertető: A könyvet elsősorban kezdőknek szánjuk, akik még újak a programozás világában és szeretnének programozóként elhelyezkedni, vagy karriert váltani. Főként azoknak ajánljuk, akik még nem ismerik a C# nyelvet, vagy van ugyan benne már tapasztalatuk, de szükségük van egy kis pluszra a megálmodott munkahely megtaláláshoz.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_szepmteber_Sinek_Simon_Kezdj_a_miérttel.jpg

Sinek, Simon: Kezdj a miérttel!
HVG Kv., 2019
Elhelyezés: GTO GAZD 405
Raktári szám: 719.111

Rövid ismertető: Simon Sinek vezetés és marketing-tanácsadó a világformáló vezetők gondolkodását, cselekedeteit és kommunikációját tanulmányozva felismerte, hogy azért tudták inspirálni a környezetüket és értek el nagy dolgokat, mert ösztönösen a miérttel kezdtek.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_szepmteber_Tamaska_Mate_Valtozo_szerepek_valtozo_varoskepek.jpg

Tamáska Máté: Változó szerepek, változó városképek
Martin Opitz, 2019
Elhelyezés: GTO KULT 500
Raktári szám: 719.107

Rövid ismertető: Kassa és Miskolc modern városképei egymás mellett, részben egymás szerepeit megörökölve formálódtak. A dóm körül felépült történeti Kassát a húszas évektől a cseh hivatalnokoknak szánt lakótömbök kezdték el átrajzolni. Az igazi változást azonban az ötvenes évek hozták meg. A magyarországi, borsodi iparvidék tükörképeként intenzív fejlesztéspolitika indult útjára. Felépült a hatalmas vasmű, Kassát pedig Szlovákia második fővárosaként kezdték emlegetni.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_szepmteber_Yergin_Daniel_A_kuldetes.jpg

Yergin, Daniel: A küldetés
Antall József Tudásközpont, 2019
Elhelyezés: MSZO GÉP 100
Raktári szám: 388.053

Rövid ismertető:  Éghajlatváltozás, környezetvédelmi aggodalmak, csökkenő erőforrások és a világ egyre növekvő energiaétvágya – hogyan hat mindez a jövőnkre? Daniel Yergin könyve erre a kérdésre keresi a választ: A küldetés az energia története.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_szepmteber_Doidge_Norman_A_valtozo_agy.jpg

Doidge, Norman: A változó agy
Park, 2018
Elhelyezés: MSZO SZAB 600
Raktári szám: 072.811

Rövid ismertető: Az agy képlékeny, élő szerv, amely képes megváltoztatni önnön szerkezetét és működését. Az idegrendszer kutatásának e minden bizonnyal legfontosabb felfedezése, az úgynevezett neuroplaszticitás alapjaiban cáfolja meg azt az évszázadok óta vallott elképzelést, miszerint a felnőtt agy képtelen a változásra.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_szepmteber_Durica_Katarina_A_rendes_lanyok_csendben_sirnak.jpg

Durica Katarina: A rendes lányok csendben sírnak
Libri, 2019
Elhelyezés: MSZO SZAB 900
Raktári szám: 029.252

Rövid ismertető: Ha maffiatörténetekről beszélünk, valahogy sosem kerülnek szóba a maffiózók női áldozatai. Azok a nők, akiket az utcáról hurcoltak el, és lettek csoportos nemi erőszak áldozatai. Azok a nők, akiknek eltűnt a párjuk, akik nem tudták megvédeni gyermekeiket a bűnözőktől, vagy akiknek éppen a saját gyerekük vált maffiózóvá. Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak című regényében éppen velük, a 90-es évekbeli dunaszerdahelyi maffia áldozataival foglalkozik.

Forrás