Ugrás a tartalomra
2019. 11. 04.

Könyvtárunk legújabb nyomtatott műveiből szemezgetünk.

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_november_Kesz_Zoltán_Nagy_BME_nyelvvizsgakönyv.jpg

 

Kész Zoltán: Nagy BME nyelvvizsgakönyv
Lexika, 2018
Elhelyezés: Raktár
Raktári szám: 425.033 + 1 CD-hanglemez

Rövid ismertető: Könyvünk hatékony és eredményes felkészülést biztosít a BME angol középfokú (B2 szintű) nyelvvizsga írásbeli részére, valamint a szóbeli vizsga hallás utáni szövegértés feladataira. A feladatmegoldások lehetővé teszik a tanár nélküli, önálló könyvfeldolgozást is. A biztos sikert a CD-mellékletnek köszönhetően bőséges hanganyag segíti.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_november_Nagy_Laszlo_A_gatszakadasok_kovetkezmenye.jpg

Nagy László: A gátszakadások következménye
Országos Vízügyi Főigazgatóság, 2019
Elhelyezés: MSZO ÉPŐ 609
Raktári szám: 818.551

Rövid ismertető: A kötet elkészítéséhez szükséges adatgyűjtés 1992-től 2010-ig tartott, a szerző összesen 2858 gátszakadásos esetet vizsgált meg. Könyvében a helyszíneket, időpontokat, az árvizek eredetét, a védekezés formáit, majd az okozott károkat elemzi.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_november_Feher_Zoltan_Rimanoczy_Gyula.jpg

Fehérvári Zoltán: Rimanóczy Gyula
Holnap, 2019
Elhelyezés: MSZO ÉPI 404
Raktári szám: 818.670

Rövid ismertető: Rimanóczy Gyula (1903-1958) műegyetemi tanulmányait a trianoni békediktátum évében kezdte meg. A húszas évek második felében indult pályája, amikor a századelő premodern tendenciái elakadtak, és a neostílusok dominanciája jellemezte építészetünket.  

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_november_Vallalatfinanszirozas_a_gyakorlatban.jpg

Walter György: Vállalatfinanszírozás a gyakorlatban
Alinea, 2019
Elhelyezés: GTO GAZD 400
Raktári szám: 388.078

Rövid ismertető: A könyv elsősorban a magyar piacon működő és vállalati finanszírozásban résztvevő szereplőket, a vállalat előtt álló finanszírozási lehetőségeket, fontos folyamatokat és termékeket mutatja be. Az elméleti áttekintések mellett nagyon fontos szempont volt a tényleges napi gyakorlat bemutatása.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_november_Kovacs_Oszkar_Letesitmenyi_informatikai_halozatok.jpg

Kovács Oszkár: Létesítményi informatikai hálózatok
Antók Mérnöki Iroda Kft., 2019
Elhelyezés: MSZO INF 120
Raktári szám: 388.080

Rövid ismertető: A könyv egységes szerkezetben tárgyalja a létesítményeken belüli informatikai és hálózati rendszerek elvi és gyakorlati tervezésével, létesítésével és üzemeltetésével kapcsolatos mérnöki feladatokat. Egyrészt nemzetközi szabványok specifikációira, másrészt gyakorlati tapasztalatokra támaszkodva konkrét útmutatást ad a témával foglalkozó szakmagyakorló mérnökök számára.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_november_Kosa_Judit_N_Jelek_a_terben.jpg

Kósa Judit N.: Jelek a térben
Corvina, 2019
Elhelyezés: MSZO ÉPI 404
Raktári szám: 916.252

Rövid ismertető: A sok száz képpel, tervrajzzal, fotóval illusztrált kötet bemutatja az alkotásokban gazdag életpálya legfontosabb állomásait és műveit a Domus Áruháztól a Corvinus Egyetem új épületéig.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_november_Klein_Sandor_Munkapszichologia_a_21_szazadban.jpg

Klein Sándor: Munkapszichológia a 21. században
Edge 2000, 2019
Elhelyezés: TKO Társtud.
Raktári szám: 388.054

Rövid ismertető: A munkapszichológia ma még fontosabb, mint 20-30-40 évvel ezelőtt, mert a vállalatok számára létfontosságúvá vált a hatékonyság, és azok a vállalatok, amelyek valódi erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a dolgozók sajátjuknak érezzék a munkahelyüket, sokkal hatékonyabban tudnak működni, több jó dolgozót tudnak megnyerni és kevesebb jó munkaerőt veszítenek el. Klein Sánor könyve ezekre az új kihívásokra is igyekszik választ adni.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_november_Snyder_Timothy_A_szabadsag_felszamolasa.jpg

Snyder, Timothy: A szabadság felszámolása
21. Század K., 2019
Elhelyezés: GTO TÖRT 300
Raktári szám: 072.820

Rövid ismertető: Snyder nem kertel: világossá teszi, hogy egyenlőség vagy oligarchia, az individuum vagy a totalitárius rendszer, igaz vagy hamis állítások között kell választanunk, ha a nyugati liberális demokráciák mai krízisét vizsgáljuk. Elemző munkájában a teljesség igényével tárja fel, milyen fenyegetés nehezedik korunk demokratikus politikai rendszereire és törvényi hátterükre. Ahhoz, hogy szembenézzünk ezzel a kihívással, tisztáznunk kell politikai hagyományainkat, értékrendünket, továbbá azt is, hogy a jövő milyen igényeket támaszt tradícióink megújítására.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_november_Kerekgyarto_Bela_Szabo_Levente_Tovabbepites_es_ujrahasznositas.jpg

szerk. Kerékgyártó Béla, Szabó Levente: Továbbépítés és újrahasznosítás
BME Építőművészeti Doktori Iskola, cop. 2018
Elhelyezés: MSZO ÉPI 502
Raktári szám: 818.554

Rövid ismertető: Ritka eset, amikor egy doktori program eredményei az egyetem falain kívül is érvényesek lehetnek. A Műegyetem Balázs Mihály vezette építőművészeti doktori iskolája most egy olyan, mindössze 300 példányban megjelent tanulmánykötettel rukkolt elő, amelyben a továbbépítés és újrahasznosítás kérdését a 2017/18-as tanév során körüljáró stúdiumokat gyűjtötte össze.

Forrás

BME_OMIKK_Konyvajanlo_2019_november_Krusovszky_Denes_Akik_mar_nem_leszunk_sosem.jpg

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem
Magvető, 2019
Elhelyezés: MSZO SZAB 900
Raktári szám: 029.276

Rövid ismertető: Az is az életünk része, ami nem történt meg velünk, csak megtörténhetett volna - vallja Krusovszky Dénes, aki első regényét az idősíkokkal való játékra építette. Az Akik már nem leszünk sosem egy több generáción és országhatáron átívelő történet, amely egyszerre szól a végzet elől menekülésről és a sors iránti sóvárgásról.

Forrás