Ugrás a tartalomra
2020. 01. 31.

Könyvtárunk új nyomtatott műveiből szemezgetünk.   

Mills_Ian_Az_ertekesetes_titkos_kodja .jpg

Mills, Ian: Az értékesítés titkos kódja
HVG K., 2019
Elhelyezés: GTO GAZD 501
Raktári szám: 072.967

Rövid ismertető: Nap mint nap mind eladunk, értékesítjük ötleteinket, elképzeléseinket, mások meggyőzésén dolgozunk, ezért sokat tanulhatunk az igazán profi értékesítőktől. A bevált módszereiken túl sikerük zálogát is megismerhetjük ebből a legrejtettebb motivációinkat áttekinthetően feltáró könyvből. Nem mindegy ugyanis, hogyan gondolkodunk a sikerről, hogy milyen hiedelmek és meggyőződések motiválnak minket.

Forrás

Haba_Peter_Magyar_ipari_epiteszet_1945-1970.jpg

Haba Péter: Magyar ipari építészet, 1945-1970
Terc, 2019
Elhelyezés: MSZO ÉPI 609
Raktári szám: 916.283

Rövid ismertető: A könyv több száz üzemi épület és terv elemzésével, valamint 1266 illusztráció segítségével nyújt átfogó képet az 1945 és 1970 közötti időszak ipari építészetéről és annak politikai-gazdasági kontextusáról. Feltárja az olvasó számára, hogy a mára jórészt elnéptelenedett, rozsdálló „szocialista gyárak” miként váltak a tervezők elmélyült és innovatív szakmai szemlélete révén esztétikai és technikai szempontból egyaránt jelentős alkotásokká.

Forrás

Gelei_Andrea_Bizalomkutatas_uzleti_kapcsolatokban.jpg

Gelei Andrea: Bizalomkutatás üzleti kapcsolatokban
Typotex, 2019
Elhelyezés: GTO SZOC 300
Raktári szám: 388.367

Rövid ismertető: Míg korábban a gazdálkodástudomány a gazdasági szereplőkre, kiemelten a vállalatokra fókuszált, mára a vállalatok hálózati kontextusának megértése lett az egyik legfontosabb cél. E hálózati kontextus alapvető építőeleme az üzleti kapcsolat, ezért a tudományos igényű vizsgálatok nagy figyelmet fordítanak ennek a diadikus elemzési egységnek a vizsgálatára.

Forrás

Gerloczy_Gabor_Gerloczy_Gedeon.jpg

Gerlóczy Gábor: Gerlóczy Gedeon
Holnap, 2019
Elhelyezés: GTO MŰV 300
Raktári szám: 818.732

Rövid ismertető: Gerlóczy a két világháború közötti formavilág egyik meghatározó alakjaként, a modern kórháztervezés szakértőjeként jelentős életművet hagyott hátra, emellett a Magyar Képzőművészeti Főiskola építészettörténet- és városesztétika-tanáraként is tevékenykedett.

Forrás

Steven_Heller_es_Gail_Anderson_Logodesign_otlettar.jpg

Steven Heller és Gail Anderson: Logódesign ötlettár
Scolar, 2019
Elhelyezés: GTO MŰV 800
Raktári szám: 719.196

 

Rövid ismertető: A logót egy cég arculatának egyik legfontosabb elemeként tartják számon, épp ezért tervezésük a legnagyobb szakmai kihívást jelentő feladatok közé tartozik. A Logo Design Idea Book jól használható kézikönyv, ugyanakkor szórakoztató kultúrtörténeti munka mindazoknak, akiket a design, azon belül a logók története érdekel – a szakmabelieknek inspirációul szolgál, a laikusok számára élvezetes olvasmány.

Forrás

Kovacs_Robert_Klimavaltozas.jpg

Kovács Róbert: Klímaváltozás
Typotex, 2019
Elhelyezés: MSZO SZAB 600
Raktári szám: 072.976

Rövid ismertető: Ebben az ismeretterjesztő könyvben a szerző arra vállalkozik, hogy a média és a politikusok sarkos megállapításai mögé nézzen. A cél nem kevesebb, mint kilépni az érzelmileg terhelt vitákból, ahol mindenki saját „hite” szerint csoportosítja, kisebbíti vagy épp felnagyítja az információkat. Hántsuk le a leegyszerűsítő és hatásvadász sallangokat, és ismerjük meg, hogy valójában mit tud ma erről a globális politikai és gazdasági horderejűvé kerekedett elméletről a tudomány!

Forrás

Sarkozy_Tamas_Illiberalis_kormanyzas_a_liberalis_Europai_Unioban .jpg

Sárközy Tamás: Illiberális kormányzás a liberális Európai Unióban
Park, 2019
Elhelyezés: GTO TÖRT 207
Raktári szám:  388.366

Rövid ismertető: A szerző az Orbán-kormány működését elsősorban jogalkotási oldalról vizsgálja, célja, hogy ezt az időszakot – az előnyöket és hátrányokat, a sikereket és kudarcokat összevetve – tárgyilagosan elemezze. Munkájában objektivitásra és pártatlanságra törekszik.

Forrás

 

Smalley_Art_Lean_problemamegoldok_kezikonyve.jpg

Smalley, Art: Lean problémamegoldók kézikönyve
Lean Enterprise Institute Hungary, 2019
Elhelyezés: GTO GAZD 402
Raktári szám: 425.132

Rövid ismertető: A legtöbb cégvezető és csapat automatikusan az ismerős és standard problémamegoldó módszerekhez nyúl, amikor bármilyen gonddal szembesül, de ezzel felesleges nehézségeket, frusztrációt, csúszásokat és hatékonyság-csökkenést okoznak a probléma megoldása során – már amennyiben a probléma egyáltalán megoldódik! Másképp fogalmazva: újra és újra a régi kalapácshoz nyúlnak, mintha mindegyik üzleti probléma ugyanaz a szög volna.
Ebben könyvben Smalley, a folyamatos fejlesztés szakértője, megmutatja, hogyan törhetünk ki ebből a csapdából.

Forrás

 

Snowden,_Edward_Rendszerhiba.jpg

Snowden, Edward: Rendszerhiba
21. Század K., 2019
Elhelyezés: Raktár
Raktári szám: 072.972

Rövid ismertető: A Rendszerhiba rendkívüli elbeszélés egy éles eszű fiatalemberről, aki online nőtt fel, gyermekkorát az Egyesült Álloamok fővárosának bukolikus elővárosaiban töltötte, majd felnőttként titkos funkciókat látott el a Központi Hírszerző Ügynökségnél és a Nemzetbiztonsági Ügynökségénél. Kémként dolgozott, aztán whistleblower (kiszivárogtató) lett, amiért menekülnie kellett; az internet élő lelkiismeretévé vált. A Rendszerhiba egy kivételes íráskézséggel megalkotott, szenvedélyes és elegáns, kulcsfontosságú memoár, digitális korunk valóságos foglalata, amely menthetetlenül bevonul a klasszikusok sorába.

Forrás

 

Zavada_Pal_Hajo_a_kodben.jpg

Závada Pál: Hajó a ködben
Magvető, 2019
Elhelyezés: MSZO SZAB 900
Raktári szám: 029.310

Rövid ismertető: Závada Pál új könyvének hősei az ország legnagyobb vállalatbirodalmának, a Weiss Manfréd Műveknek az örökösei – a gazdasági, politikai és szellemi élet ismert szereplői és magánemberek, barátok és vetélytársak, nők és férfiak, egy izgalmas viszonyokból szőtt, nagyszabású rokonság.

Forrás