Ugrás a tartalomra
2020. 04. 07.

Elsevier, ProQuest One Academic, Taylor & Francis, IEEE eLearning, IOP elérés a BME IP címekről.

IOP

Az IOPscience kiadó  fizikatudományt és határterületeit lefedő e-könyvei május 31-ig, a folyóiratai június 30-ig érhetők el.

E-könyv címlista

Folyóirat címlista

Elsevier

Június 5-ig hozzáférhető:

több mint 39 ezer Elsevier e-könyv és a Cell Press kiadó folyóiratai. A távoli hozzáférést a felhasználók intézményi e-mail cím alapján otthonról is igényelhetik az alábbi oldalon.

ProQuest One Academic

Május 22-ig elérhető ProQuest tartalmak:

  • PQ Central, melynek 47 gyűjteményében 31 ezer indexelt folyóirat, 22 ezer teljes szövegű, 12 ezer kurrens teljes szöveggel – természettudományok, föld- és agrártudományi, mérnöktudományi, anyagtudományi, számítástudományi, üzleti, bölcsészet, orvostudomány, társadalomtudomány, büntetőjog, pedagógia, politikatudományi adatbázisok.
  • Disszertációk: 5 millió disszertáció és diplomadolgozat, fele teljes szöveggel, a világ minden részéről.
  • 180 ezer e-könyv az Academic Complete előfizetési csomagban természet- és műszaki tudományok (34 ezer cím), üzlet (24 ezer cím), jog, pedagógia, orvostudomány, vallás és filozófia, társadalomtudomány, művészetek, történelem, nyelv és irodalom.
  • 68 ezer video érhető el az Academic Video Online gyűjteményben Antropológiától Zoológiáig, üzlet, mérnöktudományok, orvostudomány, pszichológia, művészetek, politika, média, állatorvos-tudomány, építészet, környezettudomány, divat, stb.

Taylor & Francis e-könyvek

Teljes szövegű elérés a Taylor & Francis kiadó e-könyv gyűjteményéhez június 31-ig. A Taylor & Francis kiadó elektronikus könyvei témájukat tekintve lefedik a technológia, a mérnöki, az orvosi és a társadalomtudományok területeit. (A szolgáltatás május 15-től technikai okoktból szünetel. A megoldáson dolgozunk.)

IEEE

Az IEEE eLearning Library az új és fejlődő technológiák területéhez kapcsolódóan több száz órányi kurzus videót tett elérhetővé június 30-ig.

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, amennyiben szisztematikus, vagy nagyszámú egyidejű letöltést végeznek, a szolgáltató letiltja a hozzáférést az adott IP címről, vagy a teljes egyetemi tartományból.

A tartalmak egyetemi VPN-en keresztül vagy eduID azonosítás használatával az egyetem hálózatán kívül, otthonról is elérhetők.

A hozzáférésekkel kapcsolatos kérdéseivel keressen minket a tajekoztatas@omikk.bme.hu címen.