Ugrás a tartalomra
2021. 03. 03.

Márciusban 3 alkalmas webinárium-sorozatot indít az EISZ és a Clarivate Analytics company.

A különböző témájú előadásokon a Clarivate különféle eszközei, megoldásai mellett az előadók bemutatják a 2021-es tervezett fejlesztéseket is.

 

1.) Óriások vállán álltam – eszközök a tudományos irodalom feltérképezésére

Időpont: 2021. március 9. 11.00-12.00

A legmegbízhatóbb és legjobb minőségű tudományos irodalom teljeskörű feltérképezése a Web of Science platformon a Web of Science Core Collection-ben, Web of Science Citation Connection-ben és Emerging Sources Citation Index-ben, amely magába foglalja a tudományos folyóiratok, konferenciakötetek, könyvek tartalmát kiegészítve kutatási adatokkal és szabadalmakkal. Bemutatjuk, hogyan segítik a Web of Science eszközök a tudományos munkásságukat, a tudományos irodalom keresésétől, a teljes szövegek gyűjtésén és mentésén keresztül egészen a kézirat írásáig. A webinárium magyar nyelven lesz.

Regisztráció

 

2.)  Barangolások a tudománymetriában – eszközök a tudományos irodalom értékelésére

Időpont: 2021. március 16.  11.00-12.00

A tudományos hatás felmérésére és összehasonlítására szolgáló eszközök hasznos adatokkal szolgálnak a stratégiai döntéshozatalhoz. Bemutatjuk, hogyan segíti a Journal and Highly Cited Data a folyóiratok teljesítményének mérését és összehasonlítását, ezzel segítve a publikációs stratégia javítását, valamint a tudományos kiválóság megállapítását. Az InCites Benchmarking&Analytics segítségével betekintést nyújtunk, hogyan elemezhetjük és hasonlíthatjuk összes az intézmények, tudományterületek, folyóiratok, kutatófinanszírozó szervezetek és kutatók teljesítményét a különféle mérőszámoknak köszönhetően.  A webinárium magyar nyelven lesz.

Regisztráció

 

3.) Ötletből gyógyszer - Clarivate megoldások az élettudományok területén

Időpont: 2021. március 23.  11.00-12.00

Átfogó, egyedi mélységű és strukturált adatok az élettudományok területén, amelyek a gyógyszerfejlesztés minden egyes szakaszát lefedik. A webinárium során bemutatjuk, hogyan térképezhetjük fel pillanatok alatt a tudományos eredményeket, hogyan elemezhetjük az omics adatokat és megnézzük, hogyan használhatjuk fel a klinikai vizsgálatok és megállapodások adatait. A webinárium magyar nyelven lesz.

Regisztráció