Ugrás a tartalomra
2022. 05. 19.

Bemutatjuk legfrissebb könyvszerzeményeinket! 

 

Osterwalder, Alex: Értékajánlat-tervezés
Cser K.,  2022
Elhelyezés: GTO GAZD 501
Raktári szám: 388.919

Rövid ismertető: Az üzleti modell és egyes elemeinek (kiváltképp az értékajánlatoknak) a megfelelő megtervezése, illetve kialakítása a piaci sikeresség elengedhetetlen feltétele. A könyvben bemutatott vásznak és módszerek hasznos és jól vizualizált segítői ennek a feladatnak. Az Értékajánlat-tervezés című kötet példái meggyőzik az olvasót, hogy az ügyfelek elvárásai és a termékek (szolgáltatás) által kínált előnyök közötti összhang megléte elengedhetetlen egy jól működő üzleti modellhez, a piaci sikerhez. A könyvben bemutatott eszközök ennek ellenőrzésében, létrehozásában és fenntartásában segítenek.

Forrás

Blahó András: Nemzetközi menedzsment
Akadémiai K., 2021
Elhelyezés: GTO GAZD 405
Raktári szám: 388.923

Rövid ismertető: A Blahó András, Czakó Erzsébet és Poór József főszerkesztésében − valamint tíz hazai és öt külföldi egyetem 43 tanára, professzora és több vállalati szakember munkája nyomán − született kötet összefoglalja a nemzetközi vállalatok, a multinacionális cégek és a külföldi tulajdonú vállalatok alá tartozó helyi cégek irányításának és vezetésének általános és sajátos vonásait. A könyv tizenkilenc elméleti fejezetében leírtakat tizenhárom esettanulmány egészíti ki.

Forrás

Porkoláb Imre: Vállalati gerillák
HVG Kv., 2022
Elhelyezés: GTO GAZD 405
Raktári szám: 719.394

Rövid ismertető: A szerzők négy archetípus (harcos, művész, mágus, törzsfőnök) bemutatásával 20 küldetésen keresztül, több száz szokás bemutatásával segítenek megtöbbszörözni önmagunk és csapatunk teljesítményét, legyen szó akár kreativitásról, hatékonyságról, stressztűrésről, felelősségvállalásról vagy bizalomépítésről. Lerombolják azt a mítoszt, hogy valami óriási dologra van szükség a szervezeti változáshoz, hiszen valójában mindennapi szokásaink átalakítása révén is képesek vagyunk tartós és valódi változást véghez vinni.

Forrás

Jáki Erika: Kockázati tőke
Akadémiai K., 2021
Elhelyezés: GTO GAZD 102
Raktári szám: 719.393

Rövid ismertető: „A hiánypótló magyar nyelvű könyv átfogó bepillantást enged a kockázati tőkefinanszírozás elméleti és gyakorlati kérdéseibe, egyfajta összefoglaló almanach szerepet tölt be mindenki számára, aki akár tudományos, akár gyakorlati, üzleti szempontból a kockázati tőkebefektetések világában részt kíván venni.” (Csubák Tibor Krisztián egyetemi docens)

Forrás

Koniorczyk Borbála-Merker Dávid: Hosszúlépés Budapesten
21. Század K., 2021
Elhelyezés: GTO KULT 100
Raktári szám: 073.399

Rövid ismertető: Mindkét szerzőt az urbanisztika, a szociológia érdekelte, ezt tanulták belföldön és külföldön, és kamatoztatták itthon, egyetemi katedrától az önkormányzati szféráig. Együtt alapítottak városi sétaszervező céget 2013-ban. A hosszúlépés.járunk? közel nyolcezer sétájából több százat vezettek már. Rendszeresen írnak, nyilatkoznak, szakértenek a főváros múltjáról, jelenéről, híres nőiről. A „város a vérükben van”: első közös könyvük, a Hosszúlépés Budapesten oldalairól visszaköszön a közös évek tapasztalata és tudása, és rajongásuk közös tárgya, Budapest színes-szagos világa.

Forrás

Mártonffy Melinda: Franciaudvaros bérházak Budapesten II.
Artem Books Kft., 2021
Elhelyezés: MSZO ÉPI 601
Raktári szám: 818.829

Rövid ismertető: A Franciaudvaros bérházak Budapesten második részében a főváros 45 izgalmas cour d’honneurös bérháza kerül terítékre, rövid ismertetés mellett igényes, szép fotóanyaggal bemutatva az egyes példákat. Az épületeket rövid kísérőszövegek mutatják be, melyekben a szerző, Mártonffy Melinda a házakhoz kapcsolódó, sokszor lebilincselő történeteket mutatja be. Az épülettörténeteken keresztül az olvasó betekintést nyerhet a századforduló és a két világháború közötti Budapest varázslatos miliőjébe.

Forrás

Zubreczki Dávid: Templomséták a Dunakanyarban
Kedves László Könyvműhelye, 2011
Elhelyezés: MSZO ÉPI 604
Raktári szám: 520.010

Rövid ismertető: Itt van ország legnagyobb bazilikája, a régió első gótikus épülete, az Oszmán birodalom legészakabbra felépült dzsámija, hazánk egyetlen „forradalmi stílusban” épült dómja és a magyar reneszánsz építészet legcsodálatosabb, világviszonylatban is jelentős alkotása. A legeket hosszan lehetne sorolni, de felkeresni nem csak ezeket érdemes.

Forrás

Sós Péter János: #megértjükegymást
Akadémiai K., 2020
Elhelyezés: GTO GAZD 501
Raktári szám: 388.650

Rövid ismertető: A kiadványnak nem csupán a formátuma újszerű: a témák is aktuálisak. Szóba kerül a PR kissé megroggyant hitelességétől kezdve a mindenütt alkalmazott (vagy éppen nem alkalmazott) integrált kommunikációig minden, ami szakmailag aktuális: az influencerek, a belső véleményvezérek, a megbízó–ügynökség kapcsolat, a válságkommunikátor hitelessége, a digitális bennszülöttek hatalomátvétele.

Forrás

Háy György: Repülő autóktól a gondolkodó drónokig
Typotex, 2021
Elhelyezés: MSZO KÖZL 800
Raktári szám: 073.377

Rövid ismertető: Már a 2014-ben megjelent Formabontó repülőgépek anyagának gyűjtésekor látszott, hogy a téma szinte kimeríthetetlen. A repülés évszázados története során a légi járművek tervezői a szokásos repülő szerkezetek mellett annyi meglepően új és szokatlan ötlettel is előrukkoltak, hogy azok semmiképpen sem férhetnek bele egyetlen kötetbe. Elkészült hát a második könyv is, bár a kép így sem teljes …

Forrás

Orvos-Tóth Noémi: Szabad akarat
Jelenkor, 2021
Elhelyezés: GTO PSZI 140
Raktári szám: 073.403

Rövid ismertető: Miután az Örökölt sors hatalmas sikert aratott, a szerző ismét a transzgenerációs traumák témájához nyúlt. A Szabad akarat tökéletes olvasmány arról, hogy miközben azt hisszük, hogy a saját döntéseink irányítanak, valójában lehetséges, hogy a felmenőink által elszenvedett és továbbadott traumák munkálnak a háttérben.
Közérthető és olvasmányos kötet, tudományos szemmel megközelítve azt a kérdést, hogy vajon a nagyszülők és a szülők sebei miként hatnak a saját életünkre. És hogy ezeket a sebeket hogyan adhatjuk át a saját gyerekeinknek, akaratlanul is.

Forrás