Ugrás a tartalomra
2022. 11. 07.

Nyáry Krisztián film-szín-játéka az idősödő Ady életének talán legszeretetéhesebb korszakát idézi meg, melyben a költőóriást legendás szerelmeinek bensőséges érzelmi hálójában ismerhetjük meg közelebbről.

 

 

Négy ember.
Egy 30-as évei közepén járó, önpusztító férfi – megverve zsenitudattal, és megáldva igazi zsenialitással.
Egy kora 40-es nagyvilági dáma, akit gyötör szépsége lassú elmúlása.
Egy 20-as évei közepén járó, életvidám, frissen elvált fiatalasszony.
Egy éretlen kamaszlányból céltudatos felnőtt nővé váló úrikisasszony.

A köztük kialakuló szerelmi négyszög önmagában is drámai helyzetet sejtet, de történetük még izgalmasabb, ha tudjuk: valós személyekről van szó. Nyáry Krisztián darabjának hősei Ady Endre és három meghatározó szerelme, Brüll Adél, Dénes Zsófia és Boncza Berta – vagy ahogy a versek megőrizték a nevüket: Léda, Zsuka és Csinszka. Az elhangzott szövegek pontos idézetek a szereplők eredeti leveleiből, naplóiból, visszaemlékezéseiből, Ady Endre verseiből, vagy kortárs tanúk visszaemlékezéseiből. Játszódik Párizsban, Monte Carloban, Budapesten, Lutry-ben, Firenzében, Mariagrünben, Kolozsvárott, Csucsán és Érmindszenten 1909-1915 között.
 

Vetítés helyszíne: BME OMIKK Emeleti közösségi terem
Vetítés időpontja: 2022. november 24. 17 óra
 

Madách Színház
Nyáry Krisztián: Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei

film-szín-játék | magyar nyelven, angol felirattal | 16+ | 84 perc

SZEREPOSZTÁS
Ady: Nagy Sándor
Léda: Botos Éva
Zsuka: Kakasy Dóra
Csinszka: Kelemen Hanna

ALKOTÓK
Forgatókönyvíró: Nyáry Krisztián
Zeneszerző: Horgas Ádám
Animációtervező: Horgas Ádám
Jelmeztervező: Bujdosó Nóra
Vezető operatőr: Kiss Jenő
Szcenikus: Tompai Zsuzsa
A rendező munkatársa: Sallak Petra

Rendező: Horgas Ádám

Trailer >>
 

A Madách SzínpadON-ról

A Madách SzínpadON a Madách Színház 2020 tavaszán indult és immár hatalmas közönségbázissal rendelkező online programsorozata, mely a Színház professzionális tévéstúdiójából saját készítésű, a színház, a film és a TV műfaji határain létrejött új tartalmakat, úgynevezett „film-szín-játékokat” kínál. A Madách SzínpadON 2022. évi online programsorozatának elsődleges célja a magyar irodalom szolgálata. A sorozat összefoglaló címe Írók-sorsok-szerelmek, amely a XX. század legismertebb magyar íróinak életét és szerelmi történeteit 50-80 perces film-szín-játékok formájában dolgozza fel, melyek forgatókönyvei korabeli levél- és naplórészleteken, illetve hiteles dokumentumokon alapulnak. Fontos tudnivaló, hogy ezek a művek nem színházi előadások, nem is korábbi színpadi előadások filmváltozatai, hanem kifejezetten online közvetítésre született és születő új filmprodukciók.