Ugrás a tartalomra
2023. 05. 05.

Legyen egy napra a könyvtár a gyerekeké! 


Gyereknapi kalandra várja a kicsiket és nagyokat a BME OMIKK. Gyereknap alkalmából izgalmas túrán ismerhetik meg a épület rejtett kincseit, játékos módon fedezhetik fel a könyvtárat és kipróbálhatják milyen könyvtárosnak lenni. 

Az esemény ingyenes, a programok azonban külön-külön előzetes regisztrációhoz kötöttek. 

Regisztráció >> 

A regisztráció határideje: 2023. május 19.

Programok:  

  • 14:00-18:00 Kreatív sarok a fszt. 2-ben  
  • 14:00-14:45 Könyvtárismereti bemutató
  • 14:00-14:45 Fedezd fel a könyvtárat!  
  • 15:00-16:00 Tévedj el a könyvtárban!  
  • 15:00-15:30 Könyvtártúra  
  • 15:30-16:00 Könyvtártúra  
  • 16:00-16:45 Fedezd fel a könyvtárat!  
  • 17:00-18:00 Tévedj el a könyvtárban!  

 
 

Részletes programleírás 

Kreatív sarok 

4-12 év közötti gyerekeknek  

Egy kis kuckó kicsiknek és nagyoknak, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére való szórakozást. Lehetőség nyílik kipróbálni társasjátékokat, hajtogatni, kartondobozból építeni, és kiszínezni a könyvtárat. 

 

Könyvtárismereti előadás 

8-12 év közötti gyerekeknek 

Miért jó a könyvtár? Ha a te gyereked is elgondolkodott már azon hogyan is működik egy könyvtár, mi a könyvtáros feladata, vagy hogyan találhat meg egy könyvet, akkor ez az előadás neki szól. Az előadásban megtudhatják, hogyan zajlik a könyvtárban a kölcsönzés modern eszközökkel és hogyan épül fel a könyvtár. 

 

Könyvtártúra 

8 éves kortól 

A BME könyvtár hatalmas hely, néhány része a nyilvánosságtól elzárt területen fekszik. A könyvtártúrán vezető segítségével nézheti meg minden kíváncsi gyermek mi lapul a könyvtár belsejében, a mélyraktárban miközben megismerik a könyvtár történetét.  

 

Fedezd fel a könyvtárat! 

8-10 éves gyerekeknek 

A gyerekek különböző feladatokon keresztül járják be a könyvtárat, ahol minden olvasóterem újabb nyomot rejt, így megismerve az épületet. Kisebb csoportban együtt oldják meg a feladatokat, melynek végén a kis felfedezők ajándékban részesülnek. A foglalkozás felügyelet mellett zajlik. 

 

Tévedj el a könyvtárban! 

10-12 éves gyerekeknek 

A gyerekek különböző feladatokon keresztül járják be a könyvtárat, ahol minden olvasóterem újabb nyomot rejt. Vajon sikerül megtalálniuk ezek rejtekhelyeit? A gyerekek kisebb csoportban együtt oldják meg a feladatokat, melynek végén az ifjú navigátorok ajándékban részesülnek. A foglalkozást felügyelet mellett végzik.