Ugrás a tartalomra
2023. 05. 29.

Bemutatjuk legfrissebb könyvszerzeményeinket!

Jeffrey J. Fox : Hogyan váljunk vezérigazgatóvá?
Alphapress Kft., 2022

Megnézem a katalógusban >>

Jeffrey J. Fox, a Fox & Company menedzsment és marketing konzultációs cég alapítója, már 25 éve segít ügyfeleinek a sikeres vállalkozás felépítésében. A 77 szabály, melyet a könyvben találunk, pontosan leírja, milyen lépéseket kell megtennünk, mely vonásainkat kell fejlesztenünk és mit kell elkerülnünk annak érdekében, hogy sikerrel járjunk. A könyvben fellelhető minden olyan képesség, amire egy sikeres vezetőnek szükséges van: jövőkép, kitartás, integritás, valamint tisztelet a vezetőink, beosztottjaink és kollégáink irányában.

Forrás

Verne Harnish : Scaling up
Masterhouse GmbH., 2022

Megnézem a katalógusban >>

„Vállalkozói jótanácsokkal tele a padlás. Ami viszont hiányzik: egy másolható, tanítható, tudatosan alkalmazható módszertan, amellyel a cégünket nulláról egyre, majd százra és ezerre juttathatjuk. Pontosabban csak hiányzott, hiszen a Scaling Up végre betölti ezt a rést a magyar piacon. Bátran ajánlom minden vállalkozónak, cégvezetőnek és topmenedzsernek.”
Ungvári Péter, az Onlife ügyvezetője

Forrás

Mracskó Attila : Digitális vállalkozás
BrandBirds Bookship K., 2022

Megnézem a katalógusban >>

Akár vállalkozol, akár nem, manapság nem kérdés, hogy szükség van digitalizációra személyes hatékonyságod és/vagy vállalkozásod eredményességének fokozásához. Egy biztos, a megfelelő szemlélet, hozzáállás, és alapismeretek nélkül viszont csak a sötétben fogsz kapálózni, eluralkodik rajtad a káosz. Segítünk neked az úton: rávilágítunk arra, hogyan építs fel egy jól működő rendszert a mindennapjaidban, és mely digitalizációs fortélyokat vesd be annak érdekében, hogy maximális produktivitás mellett minimális káosz legyen a jutalmad.

Forrás

Németh Máté : Self-made
Négy International Kft., 2022

Megnézem a katalógusban >>

Mit nyerhetsz, ha elolvasod ezt a könyvet?
1. Segíthet hátrahagyni a régi gondolkodásmódodat, beidegződéseidet, és tettvágyat ébreszthet benned.
2. Könnyebben indíthatod el, vagy fejlesztheted a vállalkozásodat.
3. Nőhet mind a személyes, mind a céges bevételed az új nézőpontok beépítésének köszönhetően.
4. Sikeres társaságot találhatsz a könyv olvasóin keresztül, akikkel később együtt tudjátok majd fejleszteni egymást.
5. Az elsők között ismerheted fel a magánéletedre, illetve a vállalkozásodra leselkedő veszélyeket, és különösebb gond nélkül találhatsz megoldást az elhárításukra.

Forrás

Cal Newport. : E-mailek nélküli világ
HVG Könyvek Kiadó., 2022

Megnézem a katalógusban >>

Miért alkalmatlan az agyunk a kiválóság elérésére, ha folyton e-mailekre kell válaszolnunk?

"Az E-mailek nélküli világban kristálytiszta megfogalmazásban olvashatunk arról, amit olyan sokan ösztönösen érzünk, de még nem tudtuk szavakba önteni: a munkamódszerünk nem műkö-dik. Cal Newport felvázolja, hogyan térhetünk vissza a józan észhez, különféle kipróbált gyakorla-tokat ajánl, hogy segítségükkel elmenekülhessünk a postafiókunk zsarnoksága elől, és nyugod-tabb, célzottabb és hatékonyabb munkahelyeket teremtsünk."

- DREW HOUSTON, a Dropbox társalapítója és vezérigazgatója

Forrás

Richard Shotton : Döntésgyár
Firehouse Reklámügynökség Kft., 2022

Megnézem a katalógusban >>

Richard Shotton a reklámkészítés szempontjából releváns 25 kognitív torzítást gyűjtött össze, amelyek működési mechnizmusát tudományos kísérletek, való életből vett reklámkampányok és saját személyes kutatási eredményeinek felhasználásával illusztrál és magyaráz.

Forrás

Jocko Willink : Vezetési stratégiák és taktikák
21. Század Kiadó., 2022

Megnézem a katalógusban >>

A Vezetési stratégiák és taktikák elmagyarázza a vezetéssel kapcsolatos elméleti tudnivalókat, és ezeket gyakorlatban alkalmazható stratégiákra fordítja le, amely utóbbiakat a tettek szintjén, taktikai síkon is bemutatja. Ez a könyv maga a megoldás, amelyre minden vezetőnek szüksége van - hogy ne csak értse, mi zajlik a vezetés területén, hanem képes legyen játszani ezt a játékot, és nyerni tudjon benne.

Forrás

Gary A. Bolles : Útmutató vezetőknek
Pallas Athéné Kvk, cop. 2023

Megnézem a katalógusban >>

Napjainkban a szoftverek és a robotok egyre gyakrabban veszik át az emberektől a monoton feladatokat, és a hagyományos munkakörök újaknak adják át a helyüket - így a ma betöltött állás holnap már nem garantált.

Az Útmutató vezetőknek feltárja a munka világának és a vállalatok működésének új szabályait, miközben azt is bemutatja, hogy a munkavégzéssel kapcsolatos korábbi elképzelések és beidegződések miként gátolják a vállalatokat az új problémák megfelelő kezelésében.

Forrás

Thomas Gordon  : Vezetők könyve
Gordon Kiadó Magyarország Kft., 2023

Megnézem a katalógusban >>

"A kinevezés még nem tesz vezetővé" - a kiérdemelt vezetői pozícióért különleges munkát kell végezni. A vezető a magasba emelheti - de szét is rombolhatja csoportját. Sikerül-e elérni azt az üzleti célt, hogy a főnök a kollégák elkötelezettségének, aktivitásának fokozásával növeli a cég teljesítményét? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Gordon módszer, a V.E.T. kézikönyvként segíti a személyes, hatékony vezetői stílus kialakítását. Kezdő vezetők nem nélkülözhetik, gyakorlott öreg rókáknak pedig hasznos a megújulásban, a modern vezetési stílus elemeinek a bevált gyakorlatba való beépítésében.

Forrás

Mike Michalowicz: Óramű
Pongor Group Kft., 2023

Megnézem a katalógusban >>

Mike Michalowicz felépített és eladott két többmillió dolláros vállalatot, valamint a Profit First (Először a profitot), a Pumpkin Plan, az Clockwork (Óramű), a Get Different, a Fix this Next és a Toilet Paper Entrepreneur című könyvek szerzője. Ő az American Express Turning Points podcast házigazdája, népszerű előadó, aki megosztotta üzleti és vállalkozási ismereteit a TEDx, a CreativeLive, az INCmty és mások oldalán. Cikkei megjelentek a The Wall Street Journal, a Box Pro magazin, a Entrepreneur, az OPEN Forum, valamint a Harvard Business Review oldalain.

Forrás