Ugrás a tartalomra
2023. 06. 28.

Bemutatjuk legfrissebb könyvszerzeményeinket!

Bart Dániel : Az arany folyam
Alphapress Kft., 2022

Megnézem a katalógusban >>

Jeffrey J. Fox, a Fox & Company menedzsment és marketing konzultációs cég alapítója, már 25 éve segít ügyfeleinek a sikeres vállalkozás felépítésében. A 77 szabály, melyet a könyvben találunk, pontosan leírja, milyen lépéseket kell megtennünk, mely vonásainkat kell fejlesztenünk és mit kell elkerülnünk annak érdekében, hogy sikerrel járjunk. A könyvben fellelhető minden olyan képesség, amire egy sikeres vezetőnek szükséges van: jövőkép, kitartás, integritás, valamint tisztelet a vezetőink, beosztottjaink és kollégáink irányában.

Forrás

Tenczer Gábor:  Budapest Outdoor
Corvina Kiadó, 2022

Megnézem a katalógusban >>

Mi az, hogy Budapest Outdoor? Ez magyarul nagyjából azt jelenti, hogy városiak, kívül tágasabb! Húzzatok ki a fotelből, a lakásból, várnak a hegyek, vár a természet, vár a mozgás. Ez a könyv nem kevesebbre vállalkozik, minthogy új, fogyasztóbarát szempontok alapján próbálja rendszerezni a túralehetőséget a főváros nyugati felét övező Budai-hegységben, és emellett válogatást nyújtson az egy óra utazási időn belül elérhető túrahelyekről a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Gerecse legérdekesebb részein.

Forrás

Agatha Christie : Halloween és a halál
Helikon Kiadó, 2022

Megnézem a katalógusban >>

Mrs. Drake Woodleigh Common-i házában Mindenszentek előestéjén halloween-partit rendeznek. Ez idő tájt a kisvárosban vendégeskedik az ismert krimi-írónő, Mrs. Ariadne Oliver is, aki szintén segédkezik Mrs. Drake-nek a gyerekzsúr előkészületeiben. A sürgés-forgás közben a tizenhárom éves Joyce Reynolds azzal henceg Mrs. Olivernek és a többi gyereknek, hogy régebben ő már szemtanúja volt egy igazi gyilkosságnak. A jelenlévők, kivétel nélkül, csak egyszerű szájhősködésnek tartják Joyce állítását, egészen addig, míg a zsúr végén holtan nem találják a kislányt. Mrs. Oliver régi barátjához, a zseniális Hercule Poirot-hoz fordul segítségért.

Forrás

Natalie Fee : Hogyan mentsük meg a világot ingyen?
Scolar Kiadó, 2022

Megnézem a katalógusban >>

"Lehet, hogy elsőre hihetetlennek tűnik, ha azt mondom, hogy azért, mert szembenézünk a fenyegető klímakatasztrófával, a tengerszint emelkedésének kérdésével, a fajok pusztulásával és a környezetszennyezés következményeivel, még nem feltétlenül kell teljes kétségbeesésbe zuhannunk" - írja a bevezetőben Natalie Fee díjnyertes környezetvédő, író, a műanyagszennyezés ellen küzdő City to Sea szervezet alapítója, aki életünk összes fontos területét érinti kötetében a táplálkozástól a ruházkodásig, az utazástól a szexig, miközben arra ösztönöz minket, hogy végre változtassunk gondolkodásunkon és életmódunkon.

Forrás

James Gray : Max Verstappen - belső íven a világbajnok nyomában
Alexandra Könyvesház Kft., 2022

Megnézem a katalógusban >>

A neves sportújságíró, James Gray a belső íven vezet végig minket Max Verstappen életén. Megtudjuk, milyen volt felnőnie egy motorsport-fanatikus családban, hogyan befolyásolta pályáját szoros viszonya nehéz természetű apjával, Jos Verstappennel, hogyan tört be elképesztően fiatalon a Forma-1-be, és honnan származik a védjegyévé vált agresszív vezetői stílusa és szókimondó természete. A Max Verstappen - belső íven a világbajnok nyomában kihagyhatatlan olvasmány azoknak, akik szeretnék megérteni a Forma-1-et felforgató holland csodagyereket.

Forrás

Wim Hof : A Wim Hof-módszer
Jaffa Kiadó, 2022

Megnézem a katalógusban >>

Wim Hof, a Jégember rendkívüli állóképességével és hidegtűrésével több világcsúcsot is tart: megmászta a Kilimandzsárót rövidnadrágban és cipőben, mezítláb futott maratont az Északi-sarkkörön túl, és 112 percet állt egy jéggel megtöltött tartályban. A milliók által követett módszer egészségre gyakorolt előnyös hatásait már nyolc egyetemi kutatás igazolta. Wim szerepelt a BBC, a Discovery Channel és a Vice Media műsoraiban, illetve Joe Rogan, Tim Ferriss és a School of Greatness podcastjaiban. Bővebb információért látogass el a Wimhofmethod.com honlapra.

Forrás

Kocsis Noémi : Bakancslista
Scolar Kiadó, 2022

Megnézem a katalógusban >>

Tudja-e a kedves olvasó, melyik kastélyunkban „járkál” egy szófa éjjelenként? Vagy hogy hol laknak a helyi legendárium szerint kísértetek? Hol van a mélyben titkos alagútrendszer?
A könyv alcíme szerint titkok, tárgyak és történetek által mutatjuk be benne Magyarország 333 legszebb, legfurább vagy legérdekesebb történelmi épületét – azzal a nem titkolt céllal, hogy az olvasó is az ódon falak közé képzelhesse magát. Bízunk benne, hogy a kötet élmények és kalandok során át hozza közelebb az olvasóhoz a megértenivaló múltat és a felfedezhető jelent.

Forrás

 Felix Kreier : Hörcsög az agyban
Corvina Kiadó, 2022

Megnézem a katalógusban >>

Sokan jártak már úgy, hogy egy sikeres fogyási kísérlet után viszonylag gyorsan visszaszedegették a leadott kilókat. A kitartóbbak persze nem adják fel rögtön, de néhány kudarc után könnyen elpárolog a lelkesedés. Könyvünk lépésről lépésre bemutatja, mire van szükségünk a tartós súlycsökkenéshez: hogyan alakítsuk a napirendünket, az étkezési és alvási szokásainkat, mikor mennyit és hogyan mozogjunk, és milyen külső segítséget, segédeszközöket vegyünk igénybe ahhoz, hogy végre igazán, nap mint nap jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Forrás

Brendan Borrell : Verseny a vakcináért
Athenaeum Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Brendan Borrell oknyomozó újságíró látványos képet nyújt arról, miképpen küzdöttek a vírussal - és egymással - a vakcinaversenyben részt vevő gyógyszergyárak. Könyve részletesen bemutatja az utóbbi évek legnagyobb amerikai kutatási és kormányzati összefogásának, a Warp Speed hadműveletnek a hátterét, amelyben olyan megacégek versenyeztek egymással, mint a Moderna, az AstraZeneca, a Johnson & Johnson, a Merck vagy a Pfizer és a vele együttműködő BioNTech. Ez utóbbi alelnöke és kimagasló kutatónője, a pályáját Magyarországon kezdő Karikó Katalin is szerepel a kötetben.

Forrás

Chris Carter :  Halállista
General Press Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Robert Hunter, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági osztályának nyomozóját egy ismeretlen telefonáló arra kéri, hogy látogasson el egy honlapra, amely élőben közvetíti egy üvegtartályba zárt, megkötözött férfi utolsó perceit. A hívó azonban nem elégszik meg azzal, hogy Hunter tanúja legyen a szerencsétlen haláltusájának: azt akarja, hogy részt vegyen az áldozat kivégzésében. A nyomozónak kell eldöntenie, hogyan érjen véget a férfi élete. Hunternek nincs más választása, mint hogy tehetetlenül végignézi a gyilkosságot, a rendőrség ugyanis az FBI-jal karöltve hiába próbálja meg lenyomozni az adást vagy a telefonáló tartózkodási helyét.

Forrás

Fábián Janka : A szabadság szerelmesei
Libri Kiadó, 2022

Megnézem a katalógusban >>

Szenvedélyek és árulások, szerelem és bosszú a forradalom és a szabadságharc viharaiban.
Az Anna-bál szerelmeseiből megismert Györöky Ilka és családja története folytatódik a méltán híres balatonfüredi reformkor következő évtizedében. Ilka gyermekei lassan felnőnek, és ebben a mozgalmas évtizedben ők is átélik a szerelem, a barátság, a rivalizálás és ellenségeskedés érzelmi viharait.
Lassan elérkezik a világtörténelmi jelentőségű 1848-as esztendő, amikor a történelem forgószele mindannyiuk életét gyökerestől felforgatja.

Forrás