Ugrás a tartalomra
2023. 11. 28.

Bemutatjuk legfrissebb könyvszerzeményeinket!

Campbell Macpherson: A változás bajnokai
Pallas Athéné Könyvkiadó, 2022

Megnézem a katalógusban >>

A változás bajnokai a változás elfogadásáról szól. Körüljárja kezelésének teljes spektrumát, holisztikus látásmódja az üzleti modellektől kezdve a pszichológiai álláspontokon át az érzelmi alapú megközelítésekig terjed. Campbell Macpherson változás-menedzsment-szakértő és üzleti tanácsadó. Több mint harminc éve segíti a szervezeteket és a menedzsereket a fenntartható változások bevezetésében. Módszereivel a vezetők világszerte képessé válnak világos stratégiák kialakítására és változásra nyitott struktúrák létrehozására nem csupán a társaságok élén, de a személyes életükben is.

Forrás

 Bogárdi János: Vízből vagyok, vízzé leszek
Typotex Kiadó, 2022.

Megnézem a katalógusban >>

Számos hazánkfia öregbíti a magyar vízgazdálkodás és a magyar vízgazdálkodók jó hírét szerte a világban. Az OVF Vízügyi Tudományos Tanácsának Jövőépítés a vízgazdálkodásban című sorozatában most megjelenő, hatodik kötet közülük mutat be egyet. Bogárdi János a Bonni Egyetem mezőgazdasági karának professzora. Pályája „természetesen” a Budapesti Műszaki Egyetemen megszerzett építőmérnöki diplomával indult.

Forrás

Tim Marshall: A földrajz hatalma
Park Kiadó, 2022

Megnézem a katalógusban >>

Tim Marshall új könyvében tíz olyan térséget térképez fel, amelyek ma, a nagyhatalmi versengés új korában befolyással lesznek a nemzetközi politikára. Ezek Ausztrália, Irán, Szaúd-Arábia, az Egyesült Királyság, Görögország, Törökország, a Száhel-övezet, Etiópia, Spanyolország és a világűr. A földrajz hatalma lebilincselő módon mutatja be, milyen módon formálta és formálja az emberiség múltját, jelenét és jövőjét a földrajz.

Forrás

Brian Dive: Küldetés mesteri szinten
MCC Press Kft., 2022

Megnézem a katalógusban >>

A szerzőt a vezetésfejlesztés területén eltöltött majdnem ötven év után is megdöbbenti, hogy mennyi pénz folyik el feleslegesen vezetői tréningekre és képzésekre az üzleti szférától a közigazgatásig. Nézete szerint a jó vezetés sokkal kevésbé múlik a vezető pozícióban lévő egyén viselkedésén, mint azon, hogy olyan szervezeti modellt alkalmazzunk, amelyben mesteri szinten tud érvényre jutni a szervezet küldetése. Ehhez viszont a polgári szervezeteknek is példát kell venniük a katonai rendszerekről, hiszen azokban érvényesül leghatékonyabban a hierarchia és az elszámoltathatóság.

Forrás

Jeff Dyer: Az innovatív gén
The Underground Agency Kft., 2022

Megnézem a katalógusban >>

Mi különbözteti meg az innovatív vezetőket és vállalkozókat az átlagos menedzserektől? Hogyan jutsz el az ötlettől a valódi hatásig? A világ legjobb innovátorait vizsgálva (az Amazon és az Apple vezetőitől kezdve a Google, a Tesla és a Salesforce vezetőin át) a szerzők öt innovációs készséget mutatnak be, amelyeket azonnal beépíthetsz a saját működésedbe.

Forrás

Paul Hawken: Regeneráció
HVG Könyvek, 2022

Megnézem a katalógusban >>

A Regeneráció újszerű módon közelít a klímaválság kérdéséhez: számos jó módszert mutat be, mint például a 15 perces város, a moszatpáfrány-termesztés, az élelmiszererdők meghonosítása. Ezek mind-mind hozzájárulhatnak bolygónk háborítatlan működéséhez, a biodiverzitás megteremtéséhez és az egészséges, igazságos bánásmódon alapuló, kiegyensúlyozott emberi létezéshez. Egy ilyen tudatos, lépésről lépésre felépített, kiterjedt stratégia alkalmas arra, hogy egy generáció alatt elkerüljük az egyre fenyegetőbb klímakatasztrófát.

Forrás

Reményi Attila: Fehérjekinázok
Typotex Elektronikus Kiadó Kft., 2022

Megnézem a katalógusban >>

A könyv célja, hogy betekintést nyújtson vegyészek, biológusok és orvosok számára a sejtes jelátviteli folyamatokat meghatározó fehérjekinázok világába, valamint bemutassa a biokémiai szerkezet és a biológiai funkció összefüggéseit.

Forrás

Coachingeszközök I.
Z-Press Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Valami csodálatos történik, amikor az emberek befektetnek és ugyanazon cél érdekében dolgoznak – a dolgok megváltoznak. Ez a „Coachingeszközök” könyv – egy közös erőfeszítés, amely a világ minden tájáról gyűjt össze coachokat azért, hogy megosszák kedvenc gyakorlataikat – ennek élő bizonyítéka. Az eredmény, reméljük, a coachingeszközök és technikák valaha összeállított leggazdagabb gyűjteménye, amely csodálatos erőforrást biztosít a coachok számára.

Forrás

D. R. McElroy: A világ szimbólumai
Kossuth Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

A világ szimbólumai tematikus fejezetekbe sorolja világunk több mint ezer ikonját, glifáját, jelzését és jelképét, hogy feltárja elfelejtett eredetüket, titkos üzenetüket és változó értelmezésüket a századok során. Aki ihletet keres egy új tetováláshoz, ugyanúgy megtalálja számítását ebben a gyűjteményben, mint a kelta rúnaábécé rejtélyeinek kutatója.

Forrás

Ananyo Bhattacharya: Neumann János
Open Books, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Neumann János eredményei mind a mai napig korszerűek, évről évre egyre hátborzongatóbban. Élete kész regény: nem sokan vehettek részt ilyen tevőlegesen a történelem és a tudomány alakításában.
Az ember a jövőből a magyar zseni pályáján kalauzolja végig az olvasót, alaposan elmélyedve Neumann egyes kutatási területeinek lenyűgöző részleteiben, ám azok számára is megannyi izgalmat tartogatva, akik egyszerűen egy kivételes elme életútját, karakterét, dilemmáit és gondolkodását szeretnék megismerni.

Forrás