Ugrás a tartalomra
2024. 02. 14.

Bemutatjuk legfrissebb könyvszerzeményeinket!

Füredi Júlia : Csúcsragadozók
Jaffa Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Mégis miért kellene megvenned egy újabb könyvet a cégvezetésről? Így is ott porosodik egy csomó kötet a polcodon, amelyek azt taglalják, hogy miként lehetne jó vagy még jobb vezető belőled. Ez a könyv viszont rólad és neked szól.
Akkor is, ha évtizedek óta embereket vezetsz, de akkor is, ha csak ácsingózol egy ilyen lehetőség-re, családi vállalkozást gründoltál vagy beosztottként szeretnél a függöny mögé látni.

Forrás

Walter Isaacson : Elon Musk
Helikon Kiadó, cop. 2023

Megnézem a katalógusban >>

Steve Jobs, Leonardo Da Vinci és Albert Einstein életrajzírójának új életrajzi könyve korunk egyik legizgalmasabb és legellentmondásosabb innovátoráról a világpremierrel egy időben jelenik meg magyar nyelven. Walter Isaacson eddigi munkáihoz méltó alapossággal írta meg Elon Musk történetét, amelyben egészen közelről ismerhetjük meg az embert, aki elképesztő álmainak megvalósí-tása érdekében megszegte szinte az összes létező szabályt, aki segített átevezni a világot az elektromos járművek, a magán űrkutatás és a mesterséges intelligencia korszakába.

Forrás

Jill Bobrow : Klasszikus vitorlás jachtok
Corvina Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

A kötetben szereplő klasszikus vitorlás jachtok története több mint 120 évet ölel fel. Jill Bobrow - csodálatos fotók segítségével - a 19. század végétől napjainkig kíséri végig fordulatos és izgalmas históriájukat, és olyan régi és modern típusok sorsát követi nyomon, mint a Britannia, az Astra, az Enterprise, az Endeavour, a Rainbow, a Ranger, a Meteor, az Atlantic és még sorolhatnánk.

Forrás

Bolla Zoltán : Balatoni modernizmus és art deco
Ariton Kft., 2023

Megnézem a katalógusban >>

Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava már az újkor előtt is jelentős kultúrtájnak számított a magyar történelemben. A társadalmi, technikai és kulturális modernizációt felvállaló reformkorban kezdték el kiépíteni a tó első, új alapítású fürdővárosát. A 19. század utolsó harmadában a vasút megjelenésével a Balatonnál is kialakult a nyugatias, hagyományos nagypolgári fürdőkultúra, és szaporodtak a nyaralást-pihenést szolgáló épületek.

Forrás

Jeff Booth : A holnap ára
Scolar Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

"Booth bemutatja a technológiai fejlődés deflációs hatását, továbbá az egyre könnyebben hozzáférhető hitelek következményeit. Booth vállalkozóként egyszerre gondolkodó és cselekvő ember, aki könyvével igyekszik döntésre késztetni olvasóit. Kötelező olvasmány az üzleti élet vezetői, a vállalkozók, a politikusok és az összes olyan fiatal számára, akik egy jobb jövőn munkálkodnak."

Ajay Agrawal, a University of Toronto professzora és a Creative Destruction Lab alapítója

Forrás

Sean Carroll : A mélyen elrejtett valóság
Typotex Kiadó , 2023.

Megnézem a katalógusban >>

A kvantummechanika a modern tudomány egyik csúcsteljesítménye, a legalapvetőbb, legátfogóbb és legsikeresebb fizikai elmélet, amelyet valaha alkottunk. Kulcsfontosságú kutatási területek épülnek a hihetetlen pontosságú számításokra, az eredményeket élenjáró technológiák hasznosítják. Mindeközben az elmélet a születése óta válságban van, a hatékonyságért cserébe elvesztette azt a képességét, hogy megmagyarázza a fizikai világ tényleges működését. Sean Carroll nemzetközi hírű kutató és tudomány-népszerűsítő, aki lebilincselő könyvében megmutatja, hogy ezen szükséges és lehetséges is változtatni.

Forrás

Dénes Eszter : Az építészeti tér genezise - Hajnóczi Gyula pályája és elméleti munkássága
MMA Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Hajnóczi Gyula (1920–1996) Ybl- és Kossuth-díjas építész, teoretikus a 20. század magyar építészettörténetének jelentős, nemzetközileg elismert alkotója. Műveltségének sokoldalúságát bizonyítja, hogy műegyetemi tanulmányai előtt teológiai és bölcsészettudományi területen is képezte magát. 1950-től haláláig a Műegyetem Építészmérnöki Karán az Építészettörténet Tanszék oktatójaként tevékenykedett, ahol új típusú, rendszerszemléletű egyetemi tankönyvet hozott létre Az építészet története – Ókor címmel. Műemlék-rekonstruktőrként többek között olyan római kori helyszíneken hagyta jellegzetes „kéznyomát”, mint Aquincum, Baláca és Szombathely.

Forrás

Lambert Lajos : Tengeri navigáció kedvtelési célú kishajókkal
HCL Kft. és Navigátor D.Y. Kft., 2023

Megnézem a katalógusban >>

Ez a könyv oktatási céllal készült azok számára, akik kedvtelési célból, kishajóval, nemzetközi vizeken, nyílt tengeren, óceánokon szeretnének navigálni, utakat megtenni.
A tananyag az idegennyelvű kiadványokkal, táblázatokkal összhangban, az egyértelmű értelmezés érdekében (adott helyen magyarázattal) az angol fogalmakat, kifejezéseket, rövidítéseket is tartalmazza.
A könyv "A Hajózási Hatósági Főosztály által jóváhagyott tananyag" minősítést kapta, a nyílttengeri navigáció oktatásához és tanulásához.

Forrás

Szöllősi-Nagy András : Az előrejelzés nehéz dolog különösen, ha a jövőre vonatkozik 
Typotex Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

A Vízügyi Tudományos Tanács gondozásában megjelenő Jövőépítés a vízgazdálkodásban című sorozat azt mutatja be, hogy kiemelkedő tudósaink miként járulnak hozzá a vízügyek jövőjének építéséhez. Szöllősi-Nagy András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora, a sorozat immár hetedik kötetének szerzője emblematikus egyénisége a hazai víztudományoknak, vízgazdálkodásunk nemzetközi sikerének és ismertségének előmozdítója. Nagy hatású nemzetközi konferenciák szervezőjeként járult hozzá annak felismeréséhez, hogy az emberiség jövője mennyire függ az integrált vízgazdálkodástól, a globális vízpolitika kidolgozásától és annak következetes megvalósításától.

Forrás

Miklya Luzsányi Mónika : Mohács özvegye
Athenaeum Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Miklya Luzsányi Mónika II. Lajos feleségének portréját rajzolja meg könyvében. A nagyközönség számára talán kevésbé ismert Habsburg Máriáról a mai történetkutatási források alapján bizonyosan tudni, hogy nemcsak olvasott, művelt és a gazdálkodáshoz is értő asszony volt, hanem nagyformátumú politikus, aki hasztalan próbált nyomást gyakorolni a megátalkodott magyar hűbérurakra - reformjai így végül Németalföld gazdaságának felvirágoztatását szolgálták.

Forrás