Ugrás a tartalomra
2024. 06. 19.

Bemutatjuk legfrissebb könyvszerzeményeinket!

Gulyás Adrienn, Demeter Márton (szerk.) : Tudománystratégia
Ludovika Egyetemi Kiadó,   2023

Megnézem a katalógusban >>

Az egyre inkább kompetitív akadémiai világban nélkülözhetetlenek az egyénre szabott, de általánosan érvényes tudást is magukban foglaló tudománystratégiák, amelyek évekre, sőt évtizedekre meghatározhatják egy akadémiai életút minőségét, sikerét. A Tudománystratégia című tanulmánykötet célja, hogy ezen a nehézségekkel teli úton segítse eligazodni a kutatókat.

Forrás

Serfőző Péter : User interface design
2., jav. kiad., brandguide, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Sem designer, sem marketinges, sem vállalkozó nem létezhet ma már digitális design tudás nélkül. A „sárga könyv” segít megérteni a tervezés alapjait, és segít átlépni a klasszikus gondolkodásból a digitális felületek tervezésének világába.

Forrás

Gál Kristóf : Online marketing cégvezetőknek
Klikkmarketing Bt., cop. 2023

Megnézem a katalógusban >>

Ez egy kifejezetten vállalkozóknak, vezetőknek szóló stratégiai szemléletű könyv, ami a K8 nevű, a Klikkmarketing által kifejlesztett onlinemarketing-módszertanról, stratégiáról szól.

Forrás

Szekér Nóra : Fedőneve: marslakó
Jaffa, cop. 2023

Megnézem a katalógusban >>

A Kádár-korszak titkosszolgálata által használt tudományos elemzés szerint csupán az amerikai egyetemeken legalább ötszáz magyar származású tudós tanított vagy kutatott. Jelen kötet az atombomba elkészítésében úttörő szerepet játszó, majd a fegyverkezés kérdésében egymással élesen szemben álló Teller Ede ("Kárász") és Szilárd Leó ("Törő"), valamint két Nobel-díjas tudós, Gábor Dénes ("Carter") és Szent-Györgyi Albert ("Bogarász") állambiztonsági megfigyelésére fókuszál.

Forrás

Greta Thunberg (összeáll.) : Klímakönyv /  The climate book magyar
Open Books, cop. 2023

Megnézem a katalógusban >>

The New York Times-bestseller.

Több mint száz szakértő, köztük geofizikusok, oceanográfusok, meteorológusok, mérnökök, közgazdászok, matematikusok, történészek, filozófusok és őslakos vezetők osztják meg velünk tudásukat és tapasztalataikat a Klímakönyvben, hogy felkészítsenek bennünket az éghajlati katasztrófa elleni harcra. A tanulmányokat Greta Thunberg történetei egészítik ki a tüntetésekről és a világszerte elterjedt "green washingról", amivel rámutat korunk egyik legjelentősebb problémájára: a tömegek rutinszerű félrevezetésére.

Forrás

N. Kósa Judit : Nagykörút
Városháza Kiadó, 2022

Megnézem a katalógusban >>

2022 őszén éppen 150 éves a Nagykörút. Pontosabban: másfél évszázada húzták fel az első épületét, de aztán még harmicnégy esztendőbe telt, hogy ráüthessék a hivatalos pecsétet: immár elkészült. Ez a könyv arról szól, hogyan lett a külvárosi kertek helyén széles bulvár, kik építették és tervezték, hogyan éltek itt a pesti polgárok. Az egyes fejezeteket kalauzként használva végig is járhatjuk az egész útvonalat. Sétáljanak velem! -- N. Kósa Judit

Forrás

Jakupcsek Gabriella : A napos B oldal
21. Század Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Hidd el nekem, tényleg van élet a negyven után! Elmúltam hatvan, szóval csak tudom. Persze nem mondom, hogy az elmúlt két évtized sétagalopp lett volna. És a következők is bőven tartogathatnak nehézségeket, mégis azt mondom, a B oldal igenis lehet napos.

Gondolkodjunk közösen az életstratégiádon, hogy el tudd fogadni, mi több, hasznodra tudd fordítani az évek múlását. Mindehhez legyen a mottónk, amely sok mindenen átsegít: Önismeret és derű! Tarts velem a
napos B oldalra!

Szeretettel várlak,


Forrás

Tamáska Máté : Dunai kikötők
Martin Opitz Kiadó, 2024

Megnézem a katalógusban >>

A 2023-ban 150 éves évfordulóját ünneplő Budapest a születése utáni évtizedekben Európa egyik legjelentősebb folyami kikötővárosa (is) volt. Ebből következően szerkezetét alapjaiban határozták meg a rakpartjai. Város és kikötőjének változó viszonyrendszerét kötetünk Budapesten kívül többek között Bécs, Mohács, Baja és Újvidék példáján mutatja be. A záró fejezetben pedig külön tanulmányok foglalkoznak napjaink dilemmáival: mi lesz a felhagyott belvárosi kikötők sorsa, melyek az aktuális építészeti és városrendezési elképzelések?

Forrás

Stuart J. Russell : Mesterséges intelligencia
Panem Kiadó, 2023

Megnézem a katalógusban >>

Ez a könyv megkísérli a mesterséges intelligenciát teljes szélességében feltárni: átölelve a logikát, a valószínűségszámítást, a folytonos matematikát, az érzékelést, a következtetést, a tanulást, a cselekvést, a méltányosságot, valamint a bizalom, a társadalmi közjó és a biztonság kapcsolódó kérdéseit, továbbá a mikroelektronikától, a világűrt kutató robotokon keresztül a felhasználók milliárdjait kiszolgáló online szolgáltatásokig terjedő alkalmazásokat.

Forrás

Tomka Béla : Mítoszok és válaszok
Kronosz Kiadó , 2023

Megnézem a katalógusban >>

A kötetben szereplő tanulmányok egy része az Európai Unióról és a globalizációról kialakult közéleti diskurzusokkal foglalkozik, s igyekszik a tudományos eredmények alapján megítélni azokat. Az írások másik vonulata a tudományos kutatás által felvetett problémákra koncentrál. Eközben a történelmi perspektíva különösen fontos tanulságokkal jár. Az európai integrációs szervezetek alapítói maguk is a kontinensen sorozatosan zajló, sőt, onnan globálisan kiterjedő háborúknak kívánták a továbbiakban elejét venni, vagyis igyekeztek tanulni a történelemből.

Forrás