Ugrás a tartalomra
2021. 03. 03.

Folyamatosan frissülő cikkünkből a Könyvtár szolgáltatásairól és egyéb közleményekről informálódhat.

 

A BME OMIKK 2020. november 11-től a koronavírus okozta járványhelyzet miatt visszavonásig zárva tart.

Szolgáltatások

Kölcsönzési szolgáltatásunk igénybevételére az alábbi keretek között van lehetőség:

  • Kölcsönzés időpontegyeztetéssel: Adja le kölcsönzési igényét a konyvtar@bme.hu e-mail címen, majd az előre egyeztetett időpontban vegye át könyveit a könyvtár bejáratánál.

    | Az átvétel ideje alatt kérjük mindvégig használjon az orrát és száját egyaránt takaró védőmaszkot. Az egyeztetett időpontban át nem vett könyveket nem tároljuk, újra kölcsönözhetővé válnak.

  • Kölcsönzés postai úton: Adja le kölcsönzési igényét a konyvtar@bme.hu e-mail címen, illetve jelölje meg, mely címre kéri a könyvek postázását.

    | Felhívjuk figyelmét, hogy a postaköltség a kérő olvasót terheli.

  • A BME oktatói kölcsönzési igényeiket a katalóguson keresztül elérhető e-kérőlapon adhatják le.
  • A könyvtárközi kölcsönzések személyes átvételéről egyeztessen kollégáinkkal az konyvtar.konyvtarkozi@bme.hu e-mail címen.
  • Az előjegyzés szünetel.

 

Kölcsönzési határidők meghosszabbítása:

A kölcsönzések lejárati határidejének meghosszabbítása minden felhasználó egyéni felelőssége.

| A kölcsönzési határidő összesen 9 alkalommal hosszabbítható az alábbi módokon:

A könyvtár a rendkívüli helyzetre való tekintettel 2021. március 15-ig késedelmi díjat nem számít fel, de a korábban keletkezett tartozások megmaradnak.

| Figyelem! A rendkívüli helyzetre való tekintettel bevezetett intézkedések nem mentesítenek a Könyvtárhasználati szabályzatban meghatározott szabályok betartása alól.

A könyvek visszaadásához használja a központi épületben elhelyezett könyvbedobó dobozainkat. A könyvek postai úton, ajánlott csomagként feladva is visszaküldhetők a BME OMIKK, 1111 Budapest, Budafoki út 4–6. címre. A csomagra kérjük, hogy írják rá: Könyvtári könyv.

| A visszahozott könyveket 48 órára karanténba helyezzük, ezek kölcsönzésére csak a biztonsági idő letelte után van ismét lehetőség.

A könyvtári szolgáltatásokhoz kapcsolódó díjakat rendezze átutalással. A BME hallgatók és doktoranduszok fennálló pénzügyi kötelezettségeiket továbbra is a Neptun rendszeren keresztül rendezhetik.

Szakirodalom keresésével, szakdolgozati témával kapcsolatos vagy egyéb speciális kérdéssel forduljon kollégáinkhoz a konyvtar@bme.hu e-mail címen.

 

Elektronikus források

  • Előfizetett adatbázisaink egyetemi VPN-en keresztül vagy eduID használatával továbbra is elérhető a BME polgárai számára.
  • A magyar könyvtárakban elektronikus formában elérhető tudományos adatbázisok, folyóiratok elérhetőségéről ad tájékoztatást a COMPASS.

 

Szolgáltatásainkkal kapcsolatos jelzéseivel, kérdéseivel keressen minket elérhetőségeinken.

 

A BME OMIKK szervezetében működő Levéltár szolgáltatási rendjének változásáról a BME Levéltár oldalán találhatók információk.

 

A koronavírus kapcsán kialakult veszélyhelyzet kapcsolódó, a Műegyetem vezetése által kiadott aktuális rendelkezések a BME honlapján olvashatók.