Ugrás a tartalomra
2021. 04. 09.

A BME OMIKK épületét 2020. november 11-től a koronavírus okozta járványhelyzet miatt visszavonásig bezártuk.  

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata értelmében a kölcsönzést 2021. április 12-től korlátozott formában újra biztosítjuk.
 

Online elérhető szolgáltatásaink továbbra is működnek. Amennyiben nincs érvényes könyvtári tagsága, keresse fel munkatársunkat a konyvtar@bme.hu e-mail címen.

| Tagság váltása BME hallgatóknak, doktoranduszoknak


Kölcsönzés

Kölcsönzési szolgáltatásainkat korlátozott formában biztosítjuk felhasználóink számára. Ennek keretében a konyvtar@bme.hu e-mail címen leadott könyvigényeket összekészítjük és kikölcsönözzük. Az  előkészített könyvek a könyvtár előtt vehetők át előzetes időpont egyeztetést követően.

| Az átvétel ideje alatt kérjük mindvégig használjon az orrát és száját egyaránt takaró védőmaszkot. Az egyeztetett időpontban át nem vett könyveket nem tároljuk, újra kölcsönözhetővé válnak.
 

Könyvek visszaadása

A könyvek visszaadására továbbra is lehetőség van a központi épületben elhelyezett könyvbedobó dobozainkon keresztül:  

  • a K épület főbejáratánál 
  • a Tankönyvolvasóval szemben 

A könyveket postai úton, ajánlott csomagként feladva is visszaküldheti a 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. címre. A csomagra kérjük, hogy írja rá: Könyvtári könyv
 

Kölcsönzési határidők

Április 16-ig újonnan meghosszabbított könyvek lejárati határideje 2021. május 17. 

A kölcsönzések lejárati határidejének meghosszabbítása minden felhasználó egyéni felelőssége.

| A kölcsönzési határidő összesen 9 alkalommal hosszabbítható az alábbi módokon:


Késedelmi díj

A rendkívüli helyzetre való tekintettel 2021. május 16-ig késedelmi díjat nem számítunk fel. A korábban keletkezett tartozásokat átutalással, illetve Egyetemi hallgatóként a Neptun tanulmányirendszeren keresztül rendezheti.  

| Figyelem! A rendkívüli helyzetre való tekintettel bevezetett intézkedések nem mentesítenek a Könyvtárhasználati szabályzatban meghatározott szabályok betartása alól.


Könyvtárközi kölcsönzés

A kérések elsősorban a konyvtar.konyvtarkozi@bme.hu e-mail címen vagy az online könyvtárközi felületen adhatók le. A részletekről kérjük, egyeztessen kollégánkkal.
 

Elektronikus források, szakirodalmi tájékoztatás

  • Előfizetett adatbázisaink egyetemi VPN-en keresztül vagy eduID használatával továbbra is elérhető a BME polgárai számára.
  • A magyar könyvtárakban elektronikus formában elérhető tudományos adatbázisok, folyóiratok elérhetőségéről ad tájékoztatást a COMPASS.
     
  • Szakirodalom keresésével, szakdolgozati témával kapcsolatos vagy egyéb speciális kérdéssel forduljon kollégáinkhoz a konyvtar@bme.hu e-mail címen.

 

Szolgáltatásainkkal kapcsolatos jelzéseivel, kérdéseivel keressen minket elérhetőségeinken.

 

A BME OMIKK szervezetében működő Levéltár szolgáltatási rendjének változásáról a BME Levéltár oldalán találhatók információk.

 

A koronavírus kapcsán kialakult veszélyhelyzet kapcsolódó, a Műegyetem vezetése által kiadott aktuális rendelkezések a BME honlapján olvashatók.