Ugrás a tartalomra
2021. 05. 26.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásával párhuzamosan könyvtárunk tereit is fokozatosan újranyitjuk.  

2021. május 27-től olvasóink ismét birtokba vehetik közösségi tereinket: tanulhatnak, kutathatnak és kölcsönözhetnek a megszokott formában. 
 
A vonatkozó rendelkezések értelmében könyvtárunk csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható. Védettségét már lehetősége van az EESZT Lakossági mobil alkalmazáson keresztül is igazolnia.

Kérjük a járványügyi előírások betartását:

  • A könyvtári terek csak védettségi igazolvány (vagy a védőoltást igazoló applikációval) és a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyazonosító igazolvány, vagy útlevél) felmutatásával használhatóak. 
  • A belépésre jogosultak a hatályos könyvtárhasználati szabályzat szerint szabadon használhatják a BME OMIKK valamennyi szolgáltatását. 
  • A belépésre jogosultak számára a Könyvtár tereiben az orrot és szájat eltakaró maszkviselés, a 1,5 méteres védőtávolság megtartása, valamint a kézfertőtlenítés ajánlott. 

A könyvtár épülete visszavonásig munkanapokon 9.00-18.00 óráig tart nyitva. Olvasótermeink és a ruhatár továbbra is zárva tartanak. 

Kölcsönözhetek védettségi igazolvány nélkül is? 

Igen, kölcsönözni az elektronikus kérőlapon előzetesen leadott könyvigényeket lehet. Az előkészített könyvek a Könyvtár főbejárata előtt vehetők át nyitvatartási időben. 

Könyvek visszaadása

A könyvek visszaadására az Egyetem központi épületében elhelyezett könyvbedobó dobozainkon keresztül van lehetőség:    

  • a K épület főbejáratánál  
  • a Tankönyvolvasóval szemben  

A könyveket postai úton, ajánlott csomagként feladva is visszaküldheti a 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. címre. A csomagra kérjük, hogy írja rá: Könyvtári könyv

Szolgáltatások otthonról 

A Könyvtár számos szolgáltatással továbbra is segítséget nyújt minden hallgatónak, doktorandusznak, oktatóknak és kutatóknak egyaránt: bárhonnan elérhető könyvtári szolgáltatásaink 


Szolgáltatásainkkal kapcsolatos jelzéseivel, kérdéseivel keressen minket elérhetőségeinken.

 

A BME OMIKK szervezetében működő Levéltár szolgáltatási rendjének változásáról a BME Levéltár oldalán találhatók információk.

 

A koronavírus kapcsán kialakult veszélyhelyzet kapcsolódó, a Műegyetem vezetése által kiadott aktuális rendelkezések a BME honlapján olvashatók.