Ugrás a tartalomra
2022. 01. 12.

Az EISZ-en keresztül kötött konzorciumi szerződések keretében a BME kutatói számára 2022-ben is lesz lehetőség Open Access publikálásra.

  • A megállapodások megkötése után a publikációs kvóták újraindulásával idén is folytatódni fognak az American Chemical Society, az Elsevier, a Royal Society of Chemistry, a Springer Nature és a Wiley kiadó esetében, illetve a 2022-ben elérhető Open Access publikációs lehetőségek bővülnek az Akadémiai Kiadó folyóirataival és az IEEE hibrid lapjaival.
  • A 2022. január 1-étől érvényes megállapodások feltételrendszere a kiadókkal történő szerződéskötésekkel párhuzamosan folyamatosan frissül könyvtárunk honlapján, és a szerződéskötéstől biztosítják az OpenAccess megjelenéseket. Addig a kutatóközösség türelmét kérjük. Az egyes tájékoztatók megújításáig a 2021. évre vonatkozó feltételek tekinthetők irányadónak.

Az idei évben fontos változás lesz az Elsevier kiadóval kötött megállapodás feltételrendszerének módosulása. Ennek értelmében a szerződés 2022-ben nem január 1-étől, hanem a megállapodás napjától, előre láthatóan februártól lép életbe. A pontos dátumról és az új publikációs feltételekről tájékoztatást fogunk adni, addig a kutatóközösség türelmét kérjük.