Ugrás a tartalomra
2023. 07. 13.

Érdemes időben visszahozni a könyveket, magasabb lesz a késedelmi díj a könyvtárban.

Image by Freepik

Az át nem vett előjegyzések díja 200-ról 1500 forintra, a késedelmi díjak összege pedig 50 forint/munkanapra növekszik 2023. július 17-től. Emelkednek továbbá a Levéltár díjtételei, a reprogáfiai díjak és a kötészet díjai is. A díjtáblázatban nem csak az árak változtak, számos új reprográfiai és kötészeti szolgáltatás díja is bekerült, úgy mint az A1-es dokumentumok szkennelése, a diplomakötés és spirálozás.

Az egyik legfontosabb változás a késedelmi díj összegét érinti. Annak érdekében, hogy az olvasók ne felejtsék el időben visszahozni a könyveket, a könyvtár emlékeztetőt küld a kölcsönzési idő lejáratáról, az olvasók pedig akár online, e-mailben vagy telefonon is meghosszabbíthatják azt. Továbbá a nyári zárvatartás miatt a 2023. július 17. és augusztus 18. között lejárt határidejű kölcsönzések késedelmi díja nem halmozódik. Aki ebben az időszakban hosszabbítja vagy hozza vissza a zárvatartás előtt lejárt kölcsönzését, még a 35 forint/munkanap összeggel rendezheti a tartozását.

Fontos azonban, hogy aki augusztus 18-ig nem hosszabbítja vagy hozza vissza lejárt kölcsönzését a könyvtárba, a július 17 előtt halmozódó napok is már az emelt késedelmi díjjal kerülnek elszámolásra.


Továbbra is ingyenesen iratkozhatnak be a BME polgárai és a 70 év fölöttiek, és a korábbi beiratkozási kedvezmények is érvényben maradnak.  

Bővebb információ itt találtó a díjváltozásokról.