Ugrás a tartalomra
2020. 01. 03.

Ezúton értesítjük a BME oktatóit és kutatóit, tudományos munkatársait a szakirodalmi hozzáférés 2020 évi változásairól.

Az EISZ-en keresztül beszerzett elektronikus források köre a 2019 évihez képest jelentősen bővült.
2019 júliusa óta ismét teljes körű hozzáférést biztosítunk a BME polgárok számára az Elsevier szolgáltatásaihoz: hozzáférhető a Scopus és a ScienceDirect freedom collection, mely lehetőséget nyújt Open Access publikálásra is.

2020-ban a tovább bővült a BME  EISZ konzorciumon keresztül megkötött SpringerNature szerződése.  Az év elejétől az egyetem szerzői további  díjfizetés nélkül publikálhatnak  a  Springer tisztán open access és hibrid folyóirataiban.

2020 elejétől elérhető a De Gruyter Journals – Complete Package, és az előfizetés egyben ingyenes Open Access publikálási lehetőséget is nyújt a BME-s szerzőknek. A kiadó szintén év elejétől ingyenes elérést biztosít az IUPAC Standards Online adatbázisához.

Újdonságként elérhető az Oxford University Press (OUP) Journals – Science & Mathematics csomagja.

2020 január 1-től ismét elérhetők az IEEE Xplore cikkei.

A Taylor&Francis online gyűjetményhez a hozzáférésünk 2020. január 31-ig biztosított (a folytatásról tárgyalások jelenleg is tartanak, a szerzők számára jelenleg nem biztosított az ingyenes publikálás.)

Az Egyetemünkön elérhető szakirodalom teljes listája megtalálható a BME OMIKK honlap Adatbázisok almenüpontjában.

A BME-s szerzőknek több kiadónál is lehetőségük van EISZ szerződés keretében ingyenes Open Access publikálásra, további kiadók pedig kedvezményes lehetőségeket kínálnak. További információkat az BME OMIKK honlap Open Access publikálás almenüpontban találnak.