Ugrás a tartalomra
2020. 04. 02.

Könyvtárunk március 17-től visszavonásig zárva tart.

Visszavétel

A BME záróvizsgázóknak kötelező az államvizsga előtt a kölcsönzött könyvek visszaadása. A művek a Központi épület főportája mellett található könyvvisszavevő dobozba helyezhetők. A könyveket postai úton is visszaküldhetők a BME OMIKK, 1111 Budapest, Budafoki út 4–6. címre. A csomagra kérjük, hogy írják rá: Könyvtári könyv.

Kölcsönzés

A könyvtári tagok számára a kölcsönzési szolgáltatás igénybevételére korlátozott keretek között van lehetőség. A részletekről egyeztessen kollégánkkal a kolcsonzes@omikk.bme.hu e-mail címen.

A zárvatartás ideje alatt előjegyzésre nincs lehetőség.

A kölcsönzési szolgáltatás jelenlegi kereteit az Olvasószolgálati Osztály vezetője bármikor módosíthatja.

A BME oktatói által a kölcsönzési igény a katalóguson keresztül elérhető e-kérőlapon adható le. A kölcsönzéshez minden esetben az Olvasószolgálati Osztály osztályvezetőjének engedélye szükséges.

Kölcsönzés hosszabbítás

Az olvasóink kölcsönzéseinek határideje június 2-án lejár. A kölcsönzési idő összesen 9 alkalommal hosszabbítható:

  • az online katalógusba bejelentkezve
  • telefonon: 463-1152, 463-1790
  • e-mailben: kolcsonzes@omikk.bme.hu

Késedelmi díj

A könyvtár a rendkívüli helyzetre való tekintettel június 30-ig késedelmi díjat nem számít fel, de a korábban keletkezett tartozások megmaradnak.
 

Összeállítottunk egy listát, amelyben a rendkívüli helyzet ideje alatt ingyenesen elérhető adatbázisok böngészhetők. Előfizetett adatbázisaink ebben a listában továbbra is hozzáférhetők.

Szolgáltatásainkkal kapcsolatos jelzéseivel, kérdéseivel keressen minket elérhetőségeink valamelyikén.

Távoli hozzáférés az e-forrásokhoz

A BME polgárok minden elektronikus forráshoz hozzáférhetnek az egyetemi VPN-en keresztül.

A koronavírus kapcsán kialakult veszélyhelyzet kapcsolódó, a Műegyetem vezetése által kiadott aktuális rendelkezések a BME honlapján olvashatók.

A BME OMIKK szervezetében működő Levéltár szolgáltatási rendjének változásáról a BME Levéltár oldalán találhatók információk.