Ugrás a tartalomra
2022. 04. 29.

Hallgatói igények felmérése alapján két új szolgáltatással bővült a könyvtár és egyszerűbbé vált a teremfoglalás. 


Egyetemi polgárok számára rendkívül hasznos szakdolgozati, kutatási, és beadandóval kapcsolatos kérdésekhez, szakirodalomkereséshez nyújt segítséget a könyvtár két új szolgáltatása.  Az Információ & konzultáció elsősorban a szakdolgozatíráshoz, beadandók elkészítéséhez és kutatásokhoz hasznos szolgáltatás a diákoknak. Ezen a felületen a hallgató segítséget kérhet a munkájához szakirodalom- és adatbázis-keresésben, illetve felmerülő kérdéseit is felteheti a könyvtárosnak. Az új weboldalon egyszerűen lehet időpontot foglalni és lehetőség van egyéni és csoportos, illetve személyes és online konzultációra is. Ezenfelül a hallgató azt is kiválaszthatja, hogy mennyi időt szeretne a konzultációval tölteni. További információ a szolgáltatásról itt érhető el.

A Publikációmenedzsment kutatók, publikációra készülők és doktoranduszok számára nyújt segítséget az Open Acess publikáláshoz, az MTMT adatbázis megismertetésére és az adatbázis-használattal kapcsolatban felmerülő problémák megoldására.
A BME kutatói az MTMT-ben elvégzendő, pályázatokhoz, tudományos előmenetelhez szükséges publikációs listaellenőrzésekkel és idézőfrissítésekkel kapcsolatos kéréseiket online is leadhatják. Az igénylőlap az OMIKK honlapjának MTMT felületéről érhető el, a beérkező kéréseket a könyvtár munkatársai, az egyetem intézményi MTMT adminisztrátorai dolgozzák fel. Az ellenőrzéshez szükséges idő tudományterülettől, tételszámtól és a felvitt tételek minőségétől függhet, ezért javasolt a kéréseket időben eljuttatni kollégáinkhoz. Keddenként és csütörtökönként foglalható időpont online vagy személyes, és egyéni vagy csoportos konzultációra. A konzultáció időtartama kiválasztható a foglalási felületen.  

Megújult a teremfoglalás felülete, a hallgatók és oktatók egyszerűen lefoglalhatják a termeket tanulásra vagy oktatási célra. A Földszint 2-es termet BME-s hallgatók használhatják tanulási célra csoportosan, de lehetőség van asztalfoglalásra is a kisebb 2-4 fős csoportoknak. Ebben az esetben a megjegyzés mezőben ezt fel kell tüntetni. A közösségi termet oktatók használhatják oktatási, gyakorlási, fejlesztési célokra. A foglalási felület kezelése egyszerű, a terem kiválasztása után választani kell a szabad időpontok közül, majd meg kell adni a foglalás időtartamát. A foglalással kapcsolatos további tudnivalók itt érhetők el.

 

A teremfoglalás és konzultációfoglalás felülete